مجموعه تولیدی دکور و جعبه جواهر تهران
قیمت طلا برای اولینبار از هر اونس 1000 دلار گذشت. وقتی پیتر برنشتاین در مورد تاریخچه طلا مینوشت، کتابش را تاریخچه یک دل مشغولی نام نهاد. اما اکنون کسانی که دل مشغولی طلا را داشتهاند بسیار خوشحالند. سرانجام روز پنجشنبه سیزدهم مارس، این فلز زرد ارزشی بیش از 1000 دلار در هر اونس به خود گرفت. این تحول میتواند تاییدی باشد بر اعتقاد آنهایی که میگفتند طلا تنها ذخیره با ارزش است و پول کاغذی محکوم به فنا است و به طور ذاتی ارزشی معادل صفر دارد.
راینو محصول کمپیانی «مک نیل و شرکا» است. این کمپانی تا به امروز 4 نرم افزار طراحی کرده است که در واقع یکی نرم افزار مادر و بقیه نرم افزار های کمکی هستند، چند برتری های راینو نسبت به نرم افزار های مشابه خود:
محیط برنامه طوری طراحی شده است که کاربر می تواند به راحتی با فرمان ها و ابزار ها کار کند. این نرم افزار از دقت بالایی برخوردار است و به خوبی فایل های تولید نرم افزار های دیگر را می خواند. راینو دارای دستوراتی است که منحصر به فرد بوده و کمتر نرم افزاری از این مزیت برخوردار است.
-Plug in های این نرم افزار شامل Flamingo، Penguin و Bongo می باشد.
-Flamingo یکی از Plug in ها است که به منظور Rendering در آن گنجانده شده است.
Penguin هم مثل Flamingo عمل می کند ولی بر خلاف آن خروجیش یه عکس شبیه واقیت نیست. کار این Plug in این است که مدل را با رنگ های مصنوعی و به صورت نقاشی شده نمایش می دهد.
-Bongo هم یک نرم افزار متحرک ساز که در صورت لزوم می توان در راینو از آن استفاده کرد.
- تفاوت طراحی کلاسیک با طراحی جواهر با کامپیوتر به صورت سه بعدی:
طراحی کلاسیک یا به صورت دو بعدی روی کاغ تنها ایده ای از مدل مورد نظر را ارائه می دهد که پس از آن فرد مدل ساز که با دست روی موم کار می کند با استفاده از آن ایده یا طرح مدل مومی آن را با دقت نه چندان کافی می سازد که برای ساخت آن زمان بسیار زیادی را با توجه به پیچیدگی آن طلب می کند. ولی طراحی به صورت سه بعدی توسط رایانه چندین مزیت را نسبت به طراحی کلاسیک داراست نخست آنکه و البته مهمترین آن می توان مدل سه بعدی کامپیوتری را با دستگاه های مخصوص ساخت قالب که از فن آوری متفاوتی برخورداند با دقت بسیار زیاد و با کیفیت عالی تولید کرد.
مزیت دیگر مدل های سه بعدی تخمین وزن نگین های مختلف و فلزات گرانبها با عیار های مختلف می باشد. (قبل از تولید). نکته بعدی این که قبل از تولید می توان عکسی از مدل ساخته شده پیش از تولید به مشتری ارائه داد.
دستگاه هایی که می توان با آن ها مدل سه بعدی را تولید کرد در حال حاضر از دو دسته تشکیل شده اند.
1)CNC ها
2) دستگاه های لیرز یا Rapid Proto type
دستگاه های CNC با تراش موم مدل سه بعدی را می سازند که از محدودیت ساخت و زمان بیشتری نسبت به دستگاه های لیزر برخوردارند.
اما دستگاه های لیرز که خود از دو ساختار تشکیل شده اند.
1) دستگاه هایی که با استفاده از فن آوری لیزر مایعی مثلاً به نام رزین را به کریستال تبدیل می کند که از کیفیت و سرعت بالایی برخوردارند.
2) دستگاه هایی که پرینتر سه بعدی هستند و پودر موم یا WAX را لایه به لایه به هم می چسبانند که می توان گفت نسبت به رزین از کیفیت و سرعت کمتری برخوردارند مانند T66 (Solid Scape)
تعداد برنامه های مدل سازی با رایانه بسیار متنوع هستند که هریک تخصص خاص خود را دارند. برای طراحی جواهرات برنامه های ویژه ای برنامه ریزی شده اند که یک سری از اعمال را به صورت خودکار انجام می دهند مانند ArtCAM، Jewelcad و غیره که این اعمال خودکار باعث می شود کاربر تسلط کمتری نسبت به طرح یا مدل سه بعدی خود داشته باشد. اما برنامه های مدل ساز عمومی که با آن می توان هر مدلی را ترسیم کرد قابلیت بالاتری نسبت به برنامه های مذکور دارند البته هر یک تخصص مخصوص به خود را دارا هستند و با یکدیگر متفاوتند.
معمولاً در دنیا بیش تر از برنامه Rhino برای طراحی جواهر و البته مدل های دیگر استفاده می شود. مزیت طراحی با این برنامه نسبت به برنامه های دیگر این است که اولاً دقت طراحی در این برنامه به چندین هزارم اعشار هم می رسد. در حالی که در بسیاری از برنامه ها این گونه نیست.
دوم ارتباط با نوار ابزار ها و کاربری آسان آنها است و فرمان ها در برنامه طبقه بندی شده اند. این برنامه با Surface ها (سطوح) کار می کند در حالی که بسیاری از نرم افزار های مدل ساز با Mesh ها (توری) کار می کنند. یکی از مزایای کار با سطوح دقت و کیفیت ویرایش آنها می باشد.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
به همین دلیل است که یکی از دلایل اصلی چهار رقمی شدن ارزش طلا به مشکلات دلار مربوط است، ارزی که پیش از این معتبرترین ارز جهان محسوب میشد.
روز پنجشنبه ارزش هر اسکناس پشت سبز به کمتر از 100 ین سقوط کرد و به پایینترین سطح خود از سال 1995 تاکنون رسید و به فرانک سوئیس نزدیک شد.
بسیاری بر این عقیدهاند که به لحاظ ارزش واقعی، ارزش طلا هنوز کمتر از رکورد اصلی خود در سال 1980 است. باید ارزش کنونی طلا دوبرابر شود تا با توجه به نرخ تورم معادل 850 دلار آن زمان شود .
به علاوه در بحث حفظ ارزش طلا این موضوع مطرح است که تا چند دهه پس از آن رکورد تاریخی سال 1980، ارزش اسمی این کالا تا دوسوم سقوط کرد.
بیشک روند افزایش ارزش طلا در شرایط کنونی میتواند ادامه یابد. اول به دلیل آنکه عقیدهای همگانی وجود دارد دال بر اینکه فدرال رزرو بیشتر نگران رشد اقتصادی آمریکا است تا نرخ تورم در این کشور. بسیاری از اقتصاددانان این بحث را مطرح میکنند که نرخ تورم شاخصی ثانویه است و با کندشدن رشد اقتصاد جهانی، به شدت سقوط میکند، اما بدبینها معتقدند هیچ نشانهای از این موضوع در قیمتهای کالاهای کشاورزی یا نفت وجود ندارد.
به نظر میرسد طلا یک سرمایه ضد تورمی است.
در چنین شرایطی خطر بروز بحران اعتبارات وجود دارد. یک صندوق اوراق قرضه به نام کرلیل کپیتال مجبور شده است از اعتبارگذاران خود نقدینگی مطالبه کند. قیمت سهام بیراسترن هم در پی نگرانیهای تازه در زمینه مسائل مالی این بانک سرمایهگذاری، به پایینترین حد خود ظرف 5سال گذشته رسیده است. بسیاری نگران ثبات نظام مالی آن هستند.
بسیاری از این نگرانیها مربوط است به نگهداری فیزیکی طلا به جای سپردههای بانکی عامل دیگر سهولت نگهداری طلا در این روزها است. براساس گزارش مرکز مورگان استنلی، هماکنون صندوقهای معاملات ارزی، بیش از 915تن طلا دارند و این موضوع آنها را مساوی با یک بانک مرکزی نموده است .
بنابراین سرمایهگذاران خرده پا نیز اجازه یافتهاند، در این رونق ناگهانی شرکت کنند و در شرایطی که قیمتهای بالای طلا ممکن است تقاضا برای جواهرات را کمی افزایش دهد، هنوز با تاثیر افزایش عرضه مواجه نشده است. در اوایل همین دهه بود که تولید محصولات معدنی به اوج خود رسید .
اما مساله احتیاط کاری در زمینه طلا بسیار ظریفتر از اینها است. کالاها در حال حاضر به داراییهای مد روز تبدیل شدهاند. سرمایهگذاران نه تنها به خاطر شرایط درازمدت در زمینه افزایش عرضه به دلیل افزایش تقاضا آسیا جذب این بخش شدهاند، بلکه شرایط کوتاهمدت نیز به این توجه آنان به این بخش دامن زده است .
بسیاری از صندوقهای مالی بزرگ از استراتژیهای پیروی از جریانهای متداول استفاده میکنند و چیزهایی را میخرند که قیمتشان در حال افزایش است. بخشی از این «پول داغ» اکنون که طلا به هدف دراز مدتش رسیده است سودده میشود .
بهعلاوه عجیب است که افزایش قیمت کالاها همزمان با کند شدن رشد اقتصادی آمریکا شده است. فرض بر این بود که تقاضای بازارهای نوظهور میتواند تاثیری بر آمریکا نداشته باشد. اما اگر این وظیفه غلط از آب درآید، شاهد سقوط ناگهانی و شاید در قیمتهای کالاها خواهیم بود و این باعث خواهد شد شدت تهدید تورمی کمتر به نظر رسد و نرخ طلا را هم با خود به پایین بکشد.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
طلای خالص به رنگ زرد پررنگ است و با افزودن آلیاژهای طلای خالص میتوانیمبه طلا با رنگهای زرد، قرمز، زرد کمرنگ، سبز و حتی سفید دست یابیم که البته نحوه ترکیب آلیاژها و میزان هر یک از آنها بر نوع رنگ موثراست و این امکان وجود دارد که جواهراتی از طلا در رنگهایی مانند: ارغوانی، آبی و سیاه نیز عرضه شود.
حال چگونه چنین عملی میسر خواهد بود؟
در پاسخ باید گفت که کاربرد یک یا دو تکنیک، ما را درانجام این امر یاری میکند که از جمله آنها میتوان ساخت ترکیبات خاص از طلا (ترکیبات اینترمتالیک) و همچنین روکش مسطح را نام برد که به آنها رنگهای جذابی را ارائه میکند. اما استفاده از اینگونه تکنیکهامیتواند تاثیرهای نامطلوبی بر آلیاژهای ترکیب شده با طلای خالص نیز داشته باشد.
رنگهای حاصل از ترکیب اینترمتالیک:
الف) طلای بنفش
هنگامیکه طلا و آلومینیوم به نسبت ثابتی با یکدیگر ترکیب شوند، ترکیبی بافرمول شیمیایی 2AUAL بهوجود میآید که به معنی یک اتم طلا در مقابل دو اتم آلومینیوم است. تحت تاثیر این ترکیب، رنگ جذاب ارغوانی خواهیم داشت. در واقع 79 درصد ترکیب فوق طلا است که 18 عیار ارزیابی میشود.
ترکیب فوق و رنگ ارغوانی آن ماهیت استثنایی ندارد و بسیار شکننده محسوب میشود، به طوریکه کار با آن از طریق شیوههای مرسوم دشوار است و اگر فردی بخواهد قطعهای از طلای ارغوانی را چکشکاری کند ممکن است باعث خرد شدن آن شود.
ذوب طلا و آلومینیوم برای ساختن طلای ارغوانی کار آسانی نیست و نیاز به تجهیزات ذوب در حالت خلا دارد. با این وجود میتوان قطعاتی از این نوع طلا را قالب بندی کرد. نقطه ذوب طلای مورد نظر 16 درجه سانتیگراد است که بالاتر از نقطه ذوب طلا و آلومینیوم بهنظر میرسد. زیرا ترکیب آن از استحکام بیشتری برخوردار است.
رنگ ارغوانی در ترکیبی که آلومینیوم آن 15 درصد است، حفظ میشود. اما چنین آلیاژهایی طی دو مرحله که شامل: استفاده از ترکیب ارغوانی و تاحدودی محلول غنی از آلومینیوم است، شکل میگیرند. از این رو شکنندگی کمتری دارند و رنگشان کمرنگتر بهنظر میرسد. قطعههای قالبگیری شده توسط ماشین شکلگرفته و یا تراش داده میشوند و به این ترتیب سنگهای طبیعی یا مصنوعی روی جواهرات نصب میشوند.
روش ساختن دیگر جواهرات به وسیله طلای ارغوانی به اینگونه است که رسوب دو فلز طلا و آلومینیوم به نسبت معین و مناسب (از نظر فیزیکی) بخار داده شود (PVD ) تا طلای خالص به وجود آید. اقدام مذکور را میتوان به کمک تعدادی از تکنیکهای PVD از جمله "اسپارتونیگ" انجام داد. جواهری که از این طریق ساخته میشود جنبه تجاری خواهد داشت.
روش متالوژی پودر نیز شیوه کاربردی دیگری محسوب میشود که بر اساس آن هفت الی 30 درصد پودر کبالت، نیکل یا پالادیوم به پودر طلا و آلومینیوم افزوده شده و سپس پرس میشود. لازم به ذکراستکه آلیاژهای مزبور، رنگ زیبای ارغوانی را ساخته و همچنین کار با آن رضایتبخش است. آلیاژهای تزیینی طلای ارغوانی مرکب از 70 الی 85 درصد طلاهستند و بقیه آن را آلومینیوم تشکیل میدهد و از طریق ذوب شمش در خلاساخته میشود نیز، موردنظر قرار گرفتهاند که تحت این شرایط و با استفاده از نیروی گریز از مرکز به صورت اتم درآمده و پودر حاصل از ترکیب قالببندی میشود و تحت پرس و فشار الکتریکی قرار میگیرد. سطوح ناتمام را میتوان با ترکیب طلای خالص، نقره، پلاتینیوم و یا دیگر آلیاژها مستحکم کرد.
سیمهای طلای ارغوانی با ترکیب سیمهای آلومینیوم دارای روکش طلا و یا سیمهای طلای حاوی روکش آلومینیوم، ساخته میشوند و پس از آن تحت درجه حرارت 700 - 450 درجه سانتیگراد در محیطی که بهطور تقریبی هوا وجود ندارد، قرار میگیرد.
به این طریق سیم طلای ارغوانی محکم و قابل انعطاف میشود. همچنین به کمک این شیوه با قرار دادن لایهای از آلومینیوم روی سطح و حرارت دادن آن میتوان ترکیبی ارغوانی به دست آورد. ریختن پودر گرم طلا و آلومینیوم بر رویلایههای زیرین فلز نیز در ایجاد پوشش ارغوانی رنگ موثر است.
طلای آبی
ترکیب اینترمتالیک طلا و ایدیوم، رنگ آبی شفافی را به وجود میآورد. دیگر ترکیبات مانند طلای ارغوانی دو مرحلهای بوده و تا حدودی از استحکام و انعطاف برخوردار است. تکنیکهای تولید همچنین با روشهای کاربردی طلای ارغوانی هماهنگی دارند.
طلای سیاه
طلای سیاه، خاکستری و قهوهای روشهای مختلفی برای دستیابی به رنگهای فوق هستند.
سه تکنیک مطرح شده برای دستیابی به طلای سیاه:
- وضعیت الکترود برای مثال رودیومسیاهرنگ یا روتینیوم
- ماهیت شیمیایی بخار کربن حاوی پلاسما
- اکسیداسیون طلای عیار حاوی کبالت یا کرومیوم
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
طلا بخاطر سکون شیمیایی نسبی که دارد، بیشتر بصورت فلز محلی و ندرتا" به شکل تکههای بزرگ یافت میشود، اما معمولا" بصورت ذرات بسیار ریزی در برخی مواد معدنی ، رگههای کوارتز ، سنگ لوح ، صخره های دگردیسی و رسوبات آبرفتی که از این منابع سرچشمه گرفتهاند، دیده میشود. طلا بطور گسترده ای پراکنده شده و بیشترهمراه کوارتز یا پیریت است و در کانیهای پتزیت ، کالاوریت و سیلوانیت با تلوریم ترکیب شده است.
این عنصر با روشهای بهره برداری از رسوبات دارای طلا از رسوبات جدا میشود. آفریقای جنوبی منبع تقریبا" 2,3 ذخائر طلای جهان است ( منابع موجود در داکوتای جنوبی و نوادا دو سوم طلای مصرفی آمریکا را تامین میکنند ). طلا را با استفاده از سیانور ، آمالگام و گداختن از کانیها خارج میکنند.
پالایش این فلز اغلب بوسیله الکترولیز تحقق مییابد. این فلز در آب دریا و بر حسب مکان نمونه برداری بین 0،1 تا 2 میلیگرم در تن یافت میشوند، لذا تا سال 1383 هیچ روش مفیدی برای بازیافت طلا از آب دریا ابداع نشده است. اگرچه طلا در صنعت و هنر بسیار مهم است، این عنصر وضعیت منحصر به فردی نسبت به تمامی کالاها دارد و آن ، حفظ ارزش خود در دراز مدت میباشد.
برآورد شده ست که با کل طلای پالایش شده جهان میتوان یک مکعب یکپارچه هر ضلع 20 متر (60 فوت) درست کرد.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
آبکاری:
روکش کردن یک قطعه طلا بوسیله طلا به روش الکترولیز را آبکاری می گویند. آبکاری به منظور زینت و یا حفظ قطعه از عوامل جوی می باشد که در ده مرحله انجام می گیرد.
1. آماده سازی زیر کار:
براق کردن و تمیز کردن زیرکار در آبکاری طلا الزامی می باشد که این عمل معمولاً بوسیله دینام انجام میگیرد. بر روی دینام فرچههای موئی و نمدی یا پنبهای قرار داده و برای از بین بردن خط های نسبتاً عمیق با فرچه موئی همراه با روغن معروف به پنزا (PENZA) استفاده میگردد. و برای براق کردن روی کار از روغن پولیش مخصوص طلا همراه با فرچه موئی استفاده می کنند. در کارگاههای طلاسازی برای براق نمودن از دستگاه ساچمه زن استفاده می گردد که به نسبت فرچه سیمی برای پرداخت در مورد وزن طلا از کسری کمتری برخوردار می باشد.
2. شستشو با شوینده هائی که چربی را از بین می برند:
پودرهای شستشو همراه با آب داغ هر گونه چربی و کثافات را از روی محل کارپاک کرده و زمینه مساعدی فراهم می نماید.
بعد از اتمام شستشو با چربی گیرها آنرا با آب شهر آب می کشیم.
برای از بردن لک انگشت دست و سایر چربی هائی که در گوشه کار ممکن است باشد بوسیله وانی شامل 30 گرم سیانور پتاسیم یا سدیم (NACN یا KCN) در یک لیتر آب مقطر و در ولتاژی بین 12-10 ولت به مدت حداکثر یک دقیقه انجام میگردد. لازم به ذکر است که قطب منفی را به کاتد یا قطعه مورد نظر وصل می کنیم.
شستشوی دوبار با آب شهر که باعث بهبود کیفیت کار خواهد شد.
لیزگیری:
عمل لیزگیری برای این منظور قطعه را دورانی شامل یک لیتر آب مقطر 100 یا یک استکان اسید سولفوریک غلیظ (H2SO4) قرار می دهند.
شستشو با آب مقطر مرحله بعدی می باشد.
آبکاری (توضیح بعداً داده خواهد شد).
شستشو کامل با آب شهر.
خشک کردن که معمولاً از خاک اره استفاده می شود. خاک اره در کیفیت خشک شدن تأثیر بسزایی دارد و بهترین نوع خاک اره درخت شمشاد که گرم شده می باشد.
تشکیل دادن وان آبکاری:
استفاده از وانهای استیل بدون پوشش موجب تجزیه تدریجی سیانور شده و کیفیت الکترولیت را تغییر می دهد لذا ضروری است از وانهای شیشهای از نوع پیرکس- فایبر گلاس و یا وان فلزی با پوشش P.V.C استفاده نمود. در صورتی که غیر از وان استیل چیز دیگری در دسترس نباشد می توان از دو قطعه صفحه استیل که از وان عایق شده باشد استفاده نمود.
نحوه تهیه الکترولیت:
موارد مورد نیاز عبارتند از :
- آب مقطر
- یک گرم طلای عیار 9/999
- 3گرم ئیدروژن
- 3 گرم کربنات سدیم یا پتاسیم
- 5 گرم سیانور سدیم یا پتاسیم
- یک استکان تیز آب سلطانی
- (HNO3) یک استکان جوهر نمک (HCL) 8) یک چهارم استکان محلول آمونیاک یا (NH4OH)
نحوه تهیه:
ابتدا بشر شیشهای یک گرم طلای مورد نیاز را که کاملاً نازک شده ریزریز کرده و تیز آب سلطانی و اسید کلریدریک را به آن اضافه کرده و بر روی هیتر قرار می دهیم بر اساس حرارت طلا در تیز آب و جوهر نمک حل می شود.
سپس بعد از سرد شدن مقدار یک چهارم استکان محلول آمونیاک(NH4OH) به آن اضافه می شود و بعد به ترتیب مقدار 3 گرم هیدروژن فسفاته و 3 گرم کربنات سدیم و یا پتاسیم و مقدار5 گرم سیانور سدیم به آن اضافه کرده حجم محلول را با استفاده از آب مقطر یک لیتر می رسانیم. لازم به ذکر است که خالص بودن آب مقطر یکی از دلایل کیفیت کار می باشد برای امتحان آب مقطر، مقداری از آنرا برروی لام آزمایشگاهی بریزید، بعد از خشک شدن نباید هیچگونه رسوبی یا تغییر رنگی مشاهده شود.
مقادیر ذکر شده برای تهیه یک لیتر آب طلای معمولی کافی است. برای آبکاری به ضخامت بیشتر مقدار طلا را بیشتر در نظر میگیرند و آبکاری غیر استادارد برای بدلی کار از 5% گرم در لیتر استفاده می شود.
بعد از آبکاری بر اثر استفاده، مقدای از غلظت طلای داخل وان کم می شود. برای تقویت وان می توان سیانور طلا 88% و یا حداقل 68% استفاده نمود. برای اضافه کردن سیانور طلا 88% بعلت غیر محلول بودن در آب کم کم در محلول میریزیم تا آرام آرام حل شود، ولی سیانور طلا 68% را می توان در مقداری آب مقطر حل کرده و بعد به محلول الکترولیت وان اضافه نمود.
بعد از استفاده از محلول آنرا در داخل شیشه دهان تنگ و بدور از نور نگهداری نمائید و از ورود آب آشامیدنی و چربی به داخل محلول و وان آبکاری مجدداً خودداری فرمائید.
در هنگام آبکاری حتماً موارد زیر را رعایت کنید:
- سطح کار صاف و صیقلی باشد.
- میزان طلای درون وان بیش از اندازه مورد نیاز باشد.
- زمان آبکاری را حدوداً 30 ثانیه در نظر بگیرید، زمان زیاد باعث کدر شدن آبکاری می گردد.
- فاصله کار را تا آند کم در نظر نگیرید.
- دمای مورد نیاز در حدود بین 50 تا 70 نرمال است. بدیهی است که دمای زیاد کدری کار را بدنبال خواهد داشت.
- قطعه را در وان به صورت افقی وارد کنید. تمام جهات کار را با حرکت دست در برابر آند قرار دهید، تاروکش یکنواخت گردد.
- اگر روکش به قرمزی بزند نشان دهنده آن است که در الکترولیت املاح مس وجود داشته است.
- اگر سیانور زیاد باشد، روکش کمرنگ یا بدرنگ است.
- اگر سیانور وان کم شود، روکش قرمز شفاف است.
- جنس آند می تواند از استیل و پلاتین و یا شمش طلا باشد.
- ولتاژ مورد نیاز بین 8 تا 12 ولیت می باشد، قطب مثبت را به آند و قطب منفی را به کاتد (کار ) وصل کنید.
- شستشوی سریع بعد از آبکاری یا آب مقطر باعث ثبات بیشتر آبکاری خواهد شد. محلول آب مقطری که بعنوان شستشو استفاده می شود، را به وان اضافه کنید تا از هدر رفتن طلا جلوگیری نمایئد.
چند نکته مهم:
- در اصطلاح حرفه ای زر گرها (نیم عیار) به عیار 12 گویند.
- طلای متفرقه:
در اصطلاح زرگری به مصنوعات مستعمل و یا شکسته که به دلایل مختلف عیار آن مشخص نیست طلای متفرقه گویند و تفاوت آن با طلای آب شده این است که طلای آب شده دارای عیار تعیین شده است ولی عیار طلای متفرقه مشخص نیست.
- فرق بین شمش تیزابی و شمش معمولی این است که درجه خلوص شمش تیزابی هیچوقت به 9/999 نمی رسد، در حالیکه درجه خلوص شمش 9/999 است.
- اسیدهای مصرفی در طلاسازی:
در طلاسازی از 4 نوع استفاده می گردد:
- اسیدبوریک
- اسیدسولفوریک
- اسید نیتریک
- اسید کلریدریک
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |