مجموعه تولیدی دکور و جعبه جواهر تهران
فکرش را بکنید به یک مهمانی دعوت شده اید که همه فامیل و کلی از افرادی که با آنها رودربایستی دارید در آن حضور دارند. بعد از کلی فکر و برو بیا و پاساژ گردی بالاخره لباس مورد نظرتان را پیدا می کنید. دیگر همه چیز برای حضور در یک مهمانی رسمی و مجلل آماده است. تنها یک مساله می ماند؛ این که چه نوع سرویس جواهراتی به گردن و گوشتان بیاویزید یا دستتان کنید که برازنده شأن شما و مجلس باشد. فکرش را بکنید به یک مهمانی دعوت شده اید که همه فامیل و کلی از افرادی که با آنها رودربایستی دارید در آن حضور دارند. بعد از کلی فکر و برو بیا و پاساژ گردی بالاخره لباس مورد نظرتان را پیدا می کنید. دیگر همه چیز برای حضور در یک مهمانی رسمی و مجلل آماده است. تنها یک مساله می ماند؛ این که چه نوع سرویس جواهراتی به گردن و گوشتان بیاویزید یا دستتان کنید که برازنده شأن شما و مجلس باشد. سیلک اسکرین نوعی روش چاپ و تکثیر است که با امکانات فراوان، بر روی اشیای مختلف، در شکلها و اندازههای گوناگون، قابل اجراست . در این روش از پارچه با توری با سوراخهای بسیار ریز استفاده میشود. توری در قابی ثابت میشود. تصویر مورد نظر روی این توری نقش میشود. سپس بخشهایی از تصویر که نباید رنگ بخورد با مادهای مسدود کننده مانند موم پوشیده میشود. این قاب توری را در این حالت شابلون یا کلیشه مینامند. سپس مرکب چاپ یا رنگ را با فشار کاردک یا غلطک به سطح چاپ شونده منتقل میکنند. رنگ یا مرکب فقط از بخشهایی که مسدود نشده یه کاغذ یا سطح چاپ شونده منتقل میشود و تصویر روی آن ظاهر میگردد.دامنه? کاربرد این چاپ از سادهترین و ارزانترین وجه آن ( که به عنوان چاپ صنعتی و در مورد کالاهای مصرفی بکار میرود ) تا پیچیدهترین و پیشرفتهترین مرحله آن ( که بکار خلق آثار هنری میآید ) گستردهاست. از تصویر روی شیشههای شیر پاستوریزه، آب معدنی و نوشابههای متداول، انواع مواد مانند پارچه و چینی و سرامیک و فلز و تابلوهای راهنمایی و رانندگی و تابلوهای اسامی خیابانها و پلاک منازل، حروف روی دستگاههای صوتی و انواع لوازم و وسایل زندگی گرفته تا برخی از پوسترهای تبلیغاتی و کارهای هنری و غیره تصویر چاپ کرد. با چاپ سیلک میتوان روی اجسام با شکلهای مدور و غیر مسطح نیز چاپ نمود که از این نظر در بین روشهای چاپی منحصر به فرد است.
انتخاب جواهرات همیشه یکی از مسائل مورد نظر خانم ها در بدو دعوت به مهمانی بوده و هست. فرقی نمی کند که یک مهمانی مجلل باشد یا یک جشن تولد ساده. آنچه اهمیت دارد تناسب سرویس طلا و جواهرات با رنگ لباس و مد آن است که البته منحصر به زمان حال نیست و از زمان های دور به عنوان یکی از تمایلات فرعی بشر مطرح بوده است. گرایش به زیبایی و زیباترشدن در وجود هر آدمی نهفته است. چه زن و چه مرد هر دو می کوشند با هر وسیله آرایشی و زینتی خود را به شکل و شمایلی زیباتر دربیاورند. با این که بیشتر طرفداران به وسایل زینتی را خانم ها تشکیل می دهند ولی هزاران سال پیش این مردها بودند که به خودشان گردنبند آویزان می کردند، دستبند می بستند و موهایشان را با برگ درختان زینت می دادند.
در قرون وسطی نیز سنگ های صاف و صیقل شده و نسبتاً روشن را از وسط سوراخ می کردند و با طناب گردنبند می ساختند. استفاده از جواهرات در این دوران به معنای تراشیدن سنگ های گرانبها و آویزان کردن آنها در گوشه لباس، کمربند و غلاف شمشیر جنگاوران بود. با شروع رنسانس در قرن چهاردهم و کشف راه های دریایی و سرزمین های جدید در آمریکا و پیدایش طلا استفاده از گردنبند و گوشواره و سنجاق لباس میان افراد طبقه اشراف رایج شد. ابتدایی ترین سنجاق سینه که امروز در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن قرار دارد، صفحه دایره ای شکلی است که به وسیله یک سوزن در مرکز آن، روی لباس و شنل نصب می شد. در قرن شانزدهم طراحی جواهرات به صورت آنچه امروز می شناسیم و با طراحی یک دستبند به صورت زنجیر کلفت آغاز شد. زنجیر ساعت و حلقه نیز برای نخستین بار در فرانسه و در قرن هفدهم ساخته شد.
سنجاق ها مروارید کاری شدند و از هنر ویترای (نقاشی روی شیشه) برای ساختن گردنبند استفاده شد. قرن 19 قرن ظهور سنگ مشکی در صنعت طلا و جواهر بود. استفاده از آلیاژهای مختلف در زیورآلات را هم آلمانی ها با ساخت بندساعت از جنس پلاتین در طراحی جواهرات مد کردند. بیشترین اشکالی که آن زمان در طراحی زیورآلات استفاده می شد عبارت بودند از گل، خوشه گندم، پروانه و خورشید که هرکدام به عنوان یک سمبل شناخته می شدند. سنجاق سینه به شکل گل که با شیشه هایی به رنگ نارنجی تزیین شده باشد، نماد باروری و پاکی است که دوشیزگان در مهمانی ها بر لباس هایشان نصب می کردند.
کارتیه، طراح و جواهرساز فرانسوی در سال 1925 انگشتری ساخت که از 3 حلقه باریک از طلای زرد، قرمز و سفید تشکیل شده بود و دیری نپایید که به یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین مدل حلقه ها بین زوج ها تبدیل شد. ساخت گوشواره های بلند و دنباله دار هم محصول همین قرن است.
? و اما امروز
در قرن بیست و یکم و آن هم سال 2010 کمتر تبلیغی برای طلا و جواهرات دیده می شود و افراد بیشتر گرایش به خرید زیورآلاتی دارند که از جنس نقره، تیتانیوم، نیکل، استیل و سنگ های زینتی ساخته شده باشند. این که چرا طلای زرد علی رغم داشتن زیبایی و درخشش و پشتوانه مالی و سرمایه ای، کمتر مورد توجه جوان ها قرار دارد و به آن اهمیتی نمی دهند را باید در رسوخ فرهنگ شرقی بویژه مردمان چین، تایلند و هند جستجو کرد.
استفاده از گردنبندهایی با مدال هایی چون ک ژدم و اژدها اکنون میان جوانان کشورهای شرق آسیا به یکی از اجزای لاینفک مد بدل شده است و البته این درحالی است که علی رغم باور آنها به نیکویی این اشکال، هیچ اشاره ای به مثبت و خیر بودن این فرم ها در فرهنگ ایرانی نشده است. از نمونه های آن می توان به اژدها اشاره کرد که در فرهنگ های مختلف، معانی متفاوت دارد. اژدها در فرهنگ چینی ها، آورنده آب و باران لقب دارد در صورتی که در فرهنگ ایران باستان، به عنوان حیوانی با روحیه اهریمنی و ویرانکاری شناخته شده است. ک ژدم نیز در فرهنگ چین آفریننده نور و روشنایی است ولی در فرهنگ ایران به عنوان نماد مرگ، ویرانگری و مصیبت نام گرفته است.
? مد جواهرات در ایران
طلا میان ایرانیان همواره به عنوان منبعی برای پس انداز مطرح بوده و هست و شاید بتوان گفت ایرانیان نگاهی انگلیسی به طلا دارند. به طور کلی در دنیا 2دیدگاه متفاوت درباره طلا وجود دارد. اولین دیدگاه مربوط به انگلیسی هاست که طلا را مهم ترین پشتوانه در زندگی می دانند و طلای خوب را با عیار آن می سنجند و دیدگاه بعدی مربوط به ایتالیایی هاست که بیش از آن که به بعد مادی آن توجه کنند، فرم و زیبایی آن را مورد توجه قرار می دهند. ایرانیان نیز با گذشت سال ها حالتی میانه رو پیدا کرده اند و علاوه بر نگاه ارزشی، به جنبه های زیبایی شناسانه آن نیز اهمیت می دهند. اکنون با گذشت سال ها از حضور طلای سفید در بازار جواهرات، این فلز همچنان در صدر فلزهای محبوب قرار دارد. به گفته محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه کشوری طلا، طلای سفید سال هاست در بیشتر کشورهای دنیا حرف اول را می زند و افراد تنها در صورتی تمایل به استفاده از طلای زرد از خود نشان می دهند که با پلاتین ترکیب شده باشد.
وی با گرانقدر شمردن برلیان و یاقوت در میان سنگ های به کاررفته در جواهرات گفت: بعد از برلیان، یاقوت و زمرد در ردیف گرانبهاترین سنگ ها به شمار می روند که در جواهرات استفاده می شود. کشتی آرای 4 عامل را در تعیین قیمت سنگ ها مهم عنوان کرد و گفت: رنگ، وزن، تراش و میزان ناخالصی4 عامل مهم و تعیین کننده در سنجش قیمت سنگ ها هستند که در زمان خرید و فروش آنها مورد آزمایش قرار می گیرند. این کارشناس جواهرات همچنین درخصوص تغییر مد در جواهرآلات گفت: با گسترش استفاده از رسانه هایی چون اینترنت و ماهواره، تغییر مد جواهرات در ایران نیز همگام با دیگر کشورها صورت می گیرد به طوری که استفاده از گردنبند یا گوشواره به عنوان تنها زیورآلات روزانه تغییری است که امروزه همراه با دیگر نقاط جهان در کشور ما نیز اعمال شده است.
? نکته:
طلای سفید سال هاست در بیشتر کشورهای دنیا حرف اول را می زند و افراد تنها در صورتی تمایل به استفاده از طلای زرد از خود نشان می دهند که با پلاتین ترکیب شده باشد.
امیر حسین دلبری، طراح جواهرات نیز با بیان این که ایرانیان بسته به نوع منطقه زیستی و جغرافیای خود از جواهرات متفاوتی برخوردارند، گفت: در ایران باستان هرکدام از قبایل و اقوام ایرانی بسته به وی ژگی زیستی و محیط جغرافیایی خود مدل خاصی از زیورآلات را برای خود تهیه می کردند. به گفته وی، مشخصه اصلی جواهرات در منطقه ترکمن صحرا، صدای شرشره و آویزهای آن است که به صدای پر زدن غاز شباهت دارد. وی همچنین با اشاره به جعبه های کوچکی که ترکمن ها برای محافظت و حمایت نیروهای معنوی به گردن می انداختند، گفت: با ورود اسلام به ایران جواهرات کاربردی مذهبی هم پیدا کردند و حتی بعدها حالت تعویذ و نمادی برای نجات از اهریمن و نیروهای شیطانی به خود گرفتند. به گفته وی استفاده از انگشترهای نقره با سنگ عقیق و فیروزه را که امروز بیشترین کاربرد در میان مردم ناحیه خراسان دارد باید حاصل این تفکر دانست. وی که سبک جدیدی را در طراحی جواهرات با نام طراحی مدرنیسم ایرانی پایه گذاری کرده است.
دلیل افزایش خرید بدلیجاتی که از کشورهایی مثل تایلند وارد می شوند را تنوع زیاد و هزینه کم آنها دانست و در پاسخ به این پرسش که چرا در ایران با وجود ذخایر عظیم سنگ های زینتی و همچنین استعداد و خلاقیت هنرمندان در طراحی های ناب، همچنان شاهد واردات زیورآلات از دیگر کشورها هستیم، گفت: اگر چنین زیورآلات وارداتی در ایران ساخته شوند از میزان اجرت ساخت و قیمت بالاتری برخوردار خواهند بود و به همین دلیل استفاده کنندگان از این زیورآلات که بیشتر جوان ها هستند، ترجیح می دهند نوع وارداتی آن را که قدرت خریدشان را نیز بالا می برد، انتخاب کنند. به گفته دلبری تا وقتی به جواهرات به عنوان یک صنعت دیده نشود و طراحان طلا و جواهرات صنفی مخصوص به خود نداشته باشند که از کپی غیرقانونی طرح هایشان جلوگیری شود و آنقدر مجال ظهور داشته باشند که بتوانند طرح هایشان را با قیمت کمتر در اختیار سازنده قرار دهند، این وضعیت به همین منوال ادامه خواهد داشت.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
انتخاب جواهرات همیشه یکی از مسائل مورد نظر خانم ها در بدو دعوت به مهمانی بوده و هست. فرقی نمی کند که یک مهمانی مجلل باشد یا یک جشن تولد ساده. آنچه اهمیت دارد تناسب سرویس طلا و جواهرات با رنگ لباس و مد آن است که البته منحصر به زمان حال نیست و از زمان های دور به عنوان یکی از تمایلات فرعی بشر مطرح بوده است. گرایش به زیبایی و زیباترشدن در وجود هر آدمی نهفته است. چه زن و چه مرد هر دو می کوشند با هر وسیله آرایشی و زینتی خود را به شکل و شمایلی زیباتر دربیاورند. با این که بیشتر طرفداران به وسایل زینتی را خانم ها تشکیل می دهند ولی هزاران سال پیش این مردها بودند که به خودشان گردنبند آویزان می کردند، دستبند می بستند و موهایشان را با برگ درختان زینت می دادند.
در قرون وسطی نیز سنگ های صاف و صیقل شده و نسبتاً روشن را از وسط سوراخ می کردند و با طناب گردنبند می ساختند. استفاده از جواهرات در این دوران به معنای تراشیدن سنگ های گرانبها و آویزان کردن آنها در گوشه لباس، کمربند و غلاف شمشیر جنگاوران بود. با شروع رنسانس در قرن چهاردهم و کشف راه های دریایی و سرزمین های جدید در آمریکا و پیدایش طلا استفاده از گردنبند و گوشواره و سنجاق لباس میان افراد طبقه اشراف رایج شد. ابتدایی ترین سنجاق سینه که امروز در موزه ویکتوریا و آلبرت لندن قرار دارد، صفحه دایره ای شکلی است که به وسیله یک سوزن در مرکز آن، روی لباس و شنل نصب می شد. در قرن شانزدهم طراحی جواهرات به صورت آنچه امروز می شناسیم و با طراحی یک دستبند به صورت زنجیر کلفت آغاز شد. زنجیر ساعت و حلقه نیز برای نخستین بار در فرانسه و در قرن هفدهم ساخته شد.
سنجاق ها مروارید کاری شدند و از هنر ویترای (نقاشی روی شیشه) برای ساختن گردنبند استفاده شد. قرن 19 قرن ظهور سنگ مشکی در صنعت طلا و جواهر بود. استفاده از آلیاژهای مختلف در زیورآلات را هم آلمانی ها با ساخت بندساعت از جنس پلاتین در طراحی جواهرات مد کردند. بیشترین اشکالی که آن زمان در طراحی زیورآلات استفاده می شد عبارت بودند از گل، خوشه گندم، پروانه و خورشید که هرکدام به عنوان یک سمبل شناخته می شدند. سنجاق سینه به شکل گل که با شیشه هایی به رنگ نارنجی تزیین شده باشد، نماد باروری و پاکی است که دوشیزگان در مهمانی ها بر لباس هایشان نصب می کردند.
کارتیه، طراح و جواهرساز فرانسوی در سال 1925 انگشتری ساخت که از 3 حلقه باریک از طلای زرد، قرمز و سفید تشکیل شده بود و دیری نپایید که به یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین مدل حلقه ها بین زوج ها تبدیل شد. ساخت گوشواره های بلند و دنباله دار هم محصول همین قرن است.
? و اما امروز
در قرن بیست و یکم و آن هم سال 2010 کمتر تبلیغی برای طلا و جواهرات دیده می شود و افراد بیشتر گرایش به خرید زیورآلاتی دارند که از جنس نقره، تیتانیوم، نیکل، استیل و سنگ های زینتی ساخته شده باشند. این که چرا طلای زرد علی رغم داشتن زیبایی و درخشش و پشتوانه مالی و سرمایه ای، کمتر مورد توجه جوان ها قرار دارد و به آن اهمیتی نمی دهند را باید در رسوخ فرهنگ شرقی بویژه مردمان چین، تایلند و هند جستجو کرد.
استفاده از گردنبندهایی با مدال هایی چون ک ژدم و اژدها اکنون میان جوانان کشورهای شرق آسیا به یکی از اجزای لاینفک مد بدل شده است و البته این درحالی است که علی رغم باور آنها به نیکویی این اشکال، هیچ اشاره ای به مثبت و خیر بودن این فرم ها در فرهنگ ایرانی نشده است. از نمونه های آن می توان به اژدها اشاره کرد که در فرهنگ های مختلف، معانی متفاوت دارد. اژدها در فرهنگ چینی ها، آورنده آب و باران لقب دارد در صورتی که در فرهنگ ایران باستان، به عنوان حیوانی با روحیه اهریمنی و ویرانکاری شناخته شده است. ک ژدم نیز در فرهنگ چین آفریننده نور و روشنایی است ولی در فرهنگ ایران به عنوان نماد مرگ، ویرانگری و مصیبت نام گرفته است.
? مد جواهرات در ایران
طلا میان ایرانیان همواره به عنوان منبعی برای پس انداز مطرح بوده و هست و شاید بتوان گفت ایرانیان نگاهی انگلیسی به طلا دارند. به طور کلی در دنیا 2دیدگاه متفاوت درباره طلا وجود دارد. اولین دیدگاه مربوط به انگلیسی هاست که طلا را مهم ترین پشتوانه در زندگی می دانند و طلای خوب را با عیار آن می سنجند و دیدگاه بعدی مربوط به ایتالیایی هاست که بیش از آن که به بعد مادی آن توجه کنند، فرم و زیبایی آن را مورد توجه قرار می دهند. ایرانیان نیز با گذشت سال ها حالتی میانه رو پیدا کرده اند و علاوه بر نگاه ارزشی، به جنبه های زیبایی شناسانه آن نیز اهمیت می دهند. اکنون با گذشت سال ها از حضور طلای سفید در بازار جواهرات، این فلز همچنان در صدر فلزهای محبوب قرار دارد. به گفته محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه کشوری طلا، طلای سفید سال هاست در بیشتر کشورهای دنیا حرف اول را می زند و افراد تنها در صورتی تمایل به استفاده از طلای زرد از خود نشان می دهند که با پلاتین ترکیب شده باشد.
وی با گرانقدر شمردن برلیان و یاقوت در میان سنگ های به کاررفته در جواهرات گفت: بعد از برلیان، یاقوت و زمرد در ردیف گرانبهاترین سنگ ها به شمار می روند که در جواهرات استفاده می شود. کشتی آرای 4 عامل را در تعیین قیمت سنگ ها مهم عنوان کرد و گفت: رنگ، وزن، تراش و میزان ناخالصی4 عامل مهم و تعیین کننده در سنجش قیمت سنگ ها هستند که در زمان خرید و فروش آنها مورد آزمایش قرار می گیرند. این کارشناس جواهرات همچنین درخصوص تغییر مد در جواهرآلات گفت: با گسترش استفاده از رسانه هایی چون اینترنت و ماهواره، تغییر مد جواهرات در ایران نیز همگام با دیگر کشورها صورت می گیرد به طوری که استفاده از گردنبند یا گوشواره به عنوان تنها زیورآلات روزانه تغییری است که امروزه همراه با دیگر نقاط جهان در کشور ما نیز اعمال شده است.
? نکته:
طلای سفید سال هاست در بیشتر کشورهای دنیا حرف اول را می زند و افراد تنها در صورتی تمایل به استفاده از طلای زرد از خود نشان می دهند که با پلاتین ترکیب شده باشد.
امیر حسین دلبری، طراح جواهرات نیز با بیان این که ایرانیان بسته به نوع منطقه زیستی و جغرافیای خود از جواهرات متفاوتی برخوردارند، گفت: در ایران باستان هرکدام از قبایل و اقوام ایرانی بسته به وی ژگی زیستی و محیط جغرافیایی خود مدل خاصی از زیورآلات را برای خود تهیه می کردند. به گفته وی، مشخصه اصلی جواهرات در منطقه ترکمن صحرا، صدای شرشره و آویزهای آن است که به صدای پر زدن غاز شباهت دارد. وی همچنین با اشاره به جعبه های کوچکی که ترکمن ها برای محافظت و حمایت نیروهای معنوی به گردن می انداختند، گفت: با ورود اسلام به ایران جواهرات کاربردی مذهبی هم پیدا کردند و حتی بعدها حالت تعویذ و نمادی برای نجات از اهریمن و نیروهای شیطانی به خود گرفتند. به گفته وی استفاده از انگشترهای نقره با سنگ عقیق و فیروزه را که امروز بیشترین کاربرد در میان مردم ناحیه خراسان دارد باید حاصل این تفکر دانست. وی که سبک جدیدی را در طراحی جواهرات با نام طراحی مدرنیسم ایرانی پایه گذاری کرده است.
دلیل افزایش خرید بدلیجاتی که از کشورهایی مثل تایلند وارد می شوند را تنوع زیاد و هزینه کم آنها دانست و در پاسخ به این پرسش که چرا در ایران با وجود ذخایر عظیم سنگ های زینتی و همچنین استعداد و خلاقیت هنرمندان در طراحی های ناب، همچنان شاهد واردات زیورآلات از دیگر کشورها هستیم، گفت: اگر چنین زیورآلات وارداتی در ایران ساخته شوند از میزان اجرت ساخت و قیمت بالاتری برخوردار خواهند بود و به همین دلیل استفاده کنندگان از این زیورآلات که بیشتر جوان ها هستند، ترجیح می دهند نوع وارداتی آن را که قدرت خریدشان را نیز بالا می برد، انتخاب کنند. به گفته دلبری تا وقتی به جواهرات به عنوان یک صنعت دیده نشود و طراحان طلا و جواهرات صنفی مخصوص به خود نداشته باشند که از کپی غیرقانونی طرح هایشان جلوگیری شود و آنقدر مجال ظهور داشته باشند که بتوانند طرح هایشان را با قیمت کمتر در اختیار سازنده قرار دهند، این وضعیت به همین منوال ادامه خواهد داشت.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
سنگهای قیمتی شباهت بسیاری به خانمها دارند! همیشه در میان آنها یکی از محبوبتر از بقیه است حتی اگر زیباترین آنها نیز نباشد. بنابراین طبقهبندی کردن آنها کاری بس دشوار است.
اگر به مجلات معتبر جواهرات و یا ویترین جذاب جواهرفورشی با دقت نظری بیندازیم درمییابیم که حتی قسمتی از یک الماس اورگرین (همیشه سبز) Evergreen Diamond و ذوق و سلیقه و رنگها و کلیه ابعاد مورد نظر در این راستا تغییر یافته است. در سال 2000، جذابیت جاویدان و ماندگار و الماس آنچنان بانوان را مفتون خود کرده بود که بیش از 20 میلیون زن در سراسر دنیا یا از مردان خود قطعه الماسی هدیه دریافت کردند یا خود اقدام به خرید الماس نمودند.
الماسهای آبی رنگ بینهایت کمیابند زیرا شفافیت الماسهای آبی نسبت به سایر سنگهای قیمتی بینظیر است. شفافیت الماسهای آبی با سایر سنگهای قیمتی قابل قیاس نیست. طبق اطلاعاتی که اخیراً توسط دی.آی.سی Diamond Information Center ارائه شده است، از هر 10 آمار فروش الماسهای رنگی برای هر قیراط، 6 مورد مربوط به الماسهای آبیرنگ است.
در 1967، ریچارد برتون Richard Burton که دیوانهوار شیفته الیزابت تایلور Liz Tylor بود و در راه این عشق از صرف نمودن هیچ مبلغی مضایقه نداشت، گردنبند الماسی به وزن 70 قیراط متشکل از الماسهای آبی و سفید، با تراش دراپ کات به قیمت قابل ملاحظه 000/100/1 دلار خریداری نمود. اما جای شگفتی است که الیزابت پس از فروکش نمودن این علاقه آتشین تصمیم به فروش این گردنبند الماس منحصر به فرد گرفت.
بنابراین 11 سال بعد این گردنبند را به قیمت نازل 000/000/3 دلار فروخت. در همان سالها قیمت الماسهای صورتی و سیاه رنگ نیز افزایش یافت. این تغییر قیمت به دلیل علاقه وافر سلطان برونئی Sultan of Brunei به الماسهای صورتی و سیاه بود...
تورمالین Tourmaline شفاف و روشن و آماتیس Amethyst و سیترین Citrine نیز جزو ده سنگ قیمتی و نیمه قیمتی طراز اول محسوب میشوند. محبوبیت و استقبال شایان از تورمالین در عصر جدید New Age سبب شد تا این سنگ قیمتی در مجموعهها و زمینههای متعددی مورد استفاده قرار گیرد که از آن جمله میتوان موارد ذیل را نام برد.
در مجموعه بورون سیلیکات کریستال Boron-Silicate Crystal که دارای 15 نوع طیف رنگی مختلف بود و توسط متخصصین کریستال درمانی به منظور معالجه و درمان برای بیتفاوتی نسبت به زندگی نیز مؤثر تشخیص داده شد.
آماتیس نمونه دیگری از سنگهای روحانی است که به رنگهای یاسی، ارغوانی روشن یا ارغوانی تیره وجود دارد و جالب است که بدانید در قرن نوزدهم به عنوان دانه تسبیح افراد پولدار و سرشناس جامعه استفاده میشد در حالی که سیترین، کوارتز زرد متمایل به طلایی بود و به صورت دراپ Drop Cut یا تبیل Table Cut تراش داده میشد. این سنگ اعجابانگیز مورد تحسین و تقدیر طلاسازانی بود که در زمینه ابداعات و نوآوریهای صنایع دستی و هنرهای دستساز صاحب سبک و استاد بودند.
توپاز Topaz نیز ازجمله جزو ده سنگ قیمتی و نیمه قیمتی طراز اول محسوب میشود
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
طلا یک عنصر سیدروفیل با خاصیت ضعیف کالکوفیلی است. فراوانی طلا در پوسته جامد زمین 7- 10 * 5/4 یا 5/4 گرم در تن است. که این مقدار تقریبا بیست مرتبه کمتر از مقدار نقره در ترکیب پوسته جامد زمین می باشد.
فراوانی طلا درآب دریا و سنگهای مختلف به صورت زیر است:
- آب دریا 4/0 گرم در تن
- سنگهای رسوبی 1 گرم در تن
- سنگهای متامورف 2/4-7/0 گرم در تن
- سنگهای آذرین اسید 2 گرم در تن
- سنگهای آذرین بازیک10-2 گرم در تن سری بازالتی مانتو (قسمت تحتانی پوسته زمین) در بر دارنده مقدارنسبتا بالایی طلا می باشد. که این خود گواهی است بر نشات گرفتن این سری بازالتی، از طبقه زیرین خارجی ترین قشر زمین.
با این وجود در بازالتها و سنگهای گرانیتی، تمرکزهای عمده ای از طلا بوجود نمی آید و این بدان سبب است که طلا در مرحله ماگماتیسم تاخیری مهاجرت کرده و تشکیل کمپلکس های تیو سولفیتو کلرید را می دهد. اجزای این کمپلکس ها بوسیله محلولهای آب دوست حمل شده و ذخایر هیدروترمال متنوعی را تشکیل می دهند. در شرایط برون زا، طلا، از کانیهای درون زای همراهش جدا شده و تمرکز های ثانویه ای را در قسمتهای آلتره و در پلاسرها بوجود می آورد.
طلا در درجه اول همراه کانی های نقره یا به طور مستقل در داخل کوارتز، آرسنو پیریت و یا پیریت از منشا گرمابی تشکیل می شود. مقاومت زیاد طلا در برابر عوامل تجزیه (برخلاف نقره) موجب تمرکز این فلز در پلاسر ها می گردد. از این لحاظ محلولهای تجزیه ای فقط به مقدار کم حاوی طلا هستند، به طوری که مقدار آن در تشکیلات رسوبی تجزیه ای به زحمت به حد قابل توجه می رسد.
درجه خلوص طلا، یعنی مقدار طلا در 1000 واحد وزنی، از رسوبات با دمای پائین به رسوبات با دمای بالا، از رسوبات کم عمق به رسوبات عمیق و ازسنگهای آلتره شده اولیه به سنگهای مجددا رسوب شده افزایش می یابد. طلا اکثرا به حالت فلزی یافت می شود، با این وجود این فلز به هیچ وجه خالص نیست. بلکه تقریبا همیشه با مقداری نقره (2 تا 20 %) بلور مختلط تشکیل می دهد.
طلای پلاسرها دارای نقره کمتری نسبت به طلای اولیه است؛ زیرا نقره در طی تجزیه کانسنگ از آن جدا می گردد. مس، بیسموت و جیوه نیز ممکن است به مقدار کم در طلا وجود داشته باشد و طلا غالبا با مقدار زیادی پالادیوم و رودیوم همراه است.
طلا به همراه مس و نقره به گروه IB جدول تناوبی عناصر تعلق دارد.و عموماً این عناصر با فرآیندهایی چون تفریق ماگمایی مرتبط اند. تجزیه متئوریتها نشان داده که طلا تمایل سیدروفیلی واضح و تمایلکالکوفیلی ثانوی دارد،درحالیکه نقره و مس تمایل کالکوفیلی قوی دارند.طلا در فازفلزی و در غیاب فلز در فاز سولفیدی متمرکز میشود. متئوریتهای سیدریتی تا ppm 10 طلا (با میانگین ppm 2/1)دارند. متوسط مقدار طلای کندریتها بسته به نوع آنها بین ppm 17/0 تا ppm 34/0 است.
در برخی تحقیقات اولیه ای که روی رفتار طلا در خلال فرآیندهای ماگمایی صورت گرفت،همبستگی مثبتی بین طلا و مس به اثبات رسید.
مقدار طلای بین ppb 3 و ppb 7 شاخص مواد مانتوی فوقانی است و تغییرات آن در نتیجه اختلاف درجه ذوب بخشی در خلال تشکیل ماگما است. بخش عمده طلای مانتو فوقانی به صورت بین دانه ای است.این حالت پیدایش طلا ممکن است معرف وجود مذاب سولفیدی غیر قابل امتزاجباشد.مقدار ماگما در خلال تبلور تفریقی ماگما افزایش نشان می دهد و گابروهای درون کمپلکس بیشترین غلظت را که حدود ppb 7/1 است دارا می باشند. این محققین بیان داشتند که اشباع ماگما از سولفور ممکن است در غنی شدگی طلادر محصولات تفریق پسین نقش داشته باشد.
وجود طلا در رگه کوارتزی در سنگ های اولترامافیک و مافیک آرکئنبه این واقعیت که طلا در این سنگ ها به طور غیرعادی بالاست ،نسبت داده می شود و این سنگ ها منابع خوبی برای طلا هستند، هر چند اختلاف آشکاری بین سنگ های مینرالیزه و غیر مینرالیزه مشاهده نشده است.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
اما سیلک اسکرین چیست؟
چاپسیلکاسکرینفراگردپیشرفتهتری است از چاپ با اِستنسیل(stencil ) که در اوایل سده حاضر باب شد. در ابتدا بیشتر کاربرد تبلیغاتی و نمایشی داشت . از چند دهه? پیش، هنرمندان این فن را بکار خویش گرفتند و به آن نام سری گرافی (Seri graphe ) دادند. چاپ با اِستنسیل یکی از سادهترین شیوههای نسخه برداری است. اِستنسیل ورقهای است که حروف یا طرح در روی آن کنده شده و با مالیدن یا پاشیدن مرکب یا رنگ بر روی آن، شکل حروف یا طرح بر روی سطح زیرین نقش میبندد . کلمه اِستنسیل هم به این ورقه، هم به فراگرد چاپ به وسیله این ورقه و هم به نقش حاصل از این شیوه? چاپ اطلاق میشود.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |