مجموعه تولیدی دکور و جعبه جواهر تهران
گرایشات بازار: انجمن ترویج صادرات جواهرات و سنگ های قیمتی (GJEPC): ساختار صنعت: جواهرات ساخته شده از طلا حدود 80 درصد از بازار هند را به خود اختصاص داده است- البته با حفظ تعادل نسبت به جواهرات ساخته شده از سنگ های قیمتی و الماس. علاوه بر این، هند یکی از بزرگترین صنعت ها را برای تراش و صیقل الماس دارد که از طرف سیاست های دولت بسیار مورد حمایت قرار می گیرد و از سوی بانکداری نیز حدود 3 میلیارد دلار اعتبار دریافت کرده است.
بازار جواهرآلات هند با 13 میلیارد دلار یکی از بزرگترین بازارهای جواهر در دنیا است. این بازار دومین بازار بعد از بازار امریکا که 40 میلیارد دلار ارزش دارد، می باشد و بعد از هند نیز چین با 11 میلیارد دلار قرار دارد.
بازار طلا سالیانه 15 درصد و بازار الماس 27 درصد رشد می کند. همان گونه که اطلاعات ثبت شده انجمن صادرات جواهرآلات و سنگ های قیمتی نشان می دهد، میزان کل صادرات جواهرات و سنگ های قیمتی از هند در بین سالهای 2008-2007 ، 20.88 میلیارد دلار امریکا بوده است.
ایالت متحده و هنگ کنگ بزرگترین وارد کننده های سنگ های قیمتی و جواهرات از هند با سهم 26 درصد و یا 21 درصد، بودند.
صادرات جواهرات ساخته شده از طلا از مقدار 5.2 میلیارد دلار آمریکا در سال های 2007-2006 به میزان 5.6 میلیارد دلار در سالهای 2008-2007 افزایش یافت. هند بزرگترین مصرف کننده طلا در دنیا است، که بعد از آن چین و ژاپن می باشند.
هند 20 درصد از طلای جهان که حدود 800 تن می شود را مصرف می کند و نزدیک 600 تن آن صرف ساخت جواهرات می شود.
هند بزرگترین مرکز تراش و صیقل الماس در دنیا است ـ صنعت تراش و صیقل الماس در هند 60 درصد از میزان الماس، 85 درصد از حجم کل الماس های موجود، و 92 درصد بازار جهان نسبت به تکه های جواهراتش؛ را در دست دارد. به بیان دیگر، از هر 10 الماس فروخته شده در سراسر دنیا، 9 تای آن در هند تراش خورده و صیقل داده شده است.
هند با الماس های تراش و صیقل داده شده اش، سنگ های قیمتی رنگی، جواهرآلات طلا، مرواریدها، جواهرات تزیینی و غیر طلا بیش از 50 درصد بازار بین المللی را در دست دارد.
بخش جواهرات و سنگ های قیمتی حدود 55 درصد از شبکه صادرات الماس های تراش و صیقل داده شده، 90 درصد قطعات ساخته شده و 80 درصد از وزن (قیراط) موجود را در بردارند.
هر 11 الماس از 12 الماس فروخته شده در سراسر دنیا در هند درست شده اند، بدون در نظر گرفتن اینکه از کجا استخراج شده اند. گرچه هند در خصوص الماس های نتراشیده در دنیا زیاد شهرت ندارد، در سال های 2008-2007 فقط 566 میلیون دلار امریکا الماس نتراشیده صادر کرده است، در خصوص تراش و صیقل الماس در دنیا سرآمد است و به ارزش 14.18 میلیارد دلار آمریکا در سال های 2008-2007 صادرات داشته است.
در زمینه عیار و قیراط، هند 80 درصد از بازار دنیا را به خود اختصاص داده است. بیش از 90 درصد نیروی کار در این صنعت استخدام شده اند، هند همچنین 90 درصد از حجم کل الماس جهان را دارد. در مطالب آینده آریان گوهر رخشان به نقش دولت در پیشبرد اهداف مرتبط با صنعت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی اشاراتی خواهیم داشت.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
این انجمن نقطه عطف تجارت جواهر و سنگ های قیمتی در هند است که در سال 1966 برای ارتقا صدور جواهرآلات و سنگ های قیمتی با حضور 6 هزار و 500 عضو در سراسر کشور،شکل گرفت.
این انجمن ابتدا به معرفی محصولات جواهر و سنگ های قیمتی هند در بازار بین المللی پرداخت و صادرات آنها را افزایش داد.
برای دست یابی به این هدف، انجمن اطلاعات بازار در خصوص نیازهای تجاری خارجی، آیین نامه ها و تعرفه تجارت، میزان عوارض گمرکی واردات و اطلاعات مربوط به نمایشگاه های جواهرات، در اختیار اعضا قرار می دهد. اقدامات مبتکرانه که ذکر خواهد شد توسط انجمن به منظور افزایش رقابت صورت گرفته است که عبارتند از:
ـ اقدامات مقدماتی استراتژی صادرات در حد متوسط برای بخش های متفاوت از جمله سنگ های قیمتی و جواهرآلات توسط وزارت بازرگانی.
ـ بررسی احتمالی خرید مستقیم الماس های نتراشیده از کشورهایی که آن را استخراج می کنند.
ـ ارتقا الماس ها وجواهرات هندی از طریق آگهی دادن، شرکت در نمایشگاه های بین المللی، در گردهمایی های بین خریداران و فروشندگان و رویکرد مستقیم به بازار خرده فروشان.
ـ مطالعه و بررسی بازار به منظور شناخت بازهای جدید.
ـ ارتقا صادرات جواهرآلات با مارک و نشان هند برای اطمینان مشتریال خارجی از میزان خالصی و کیفیت جواهرآلات ساخته شده در هند.
انجمن تجاری جواهرآلات و سنگ در هند (GJTCI):
این انجمن به منظور ارتقا و پیشرفت تجارت سنگ های قیمتی و جواهرآلات هند تاسیس شده است. انجمن تجاری جواهر آلات و سنگ در هند، نقش مهمی در نشان دادن جواهرآلات و سنگ های قیمتی در بازار بین المللی داشته است. این انجمن با حل مشکلات متفاوت در خصوص تجارت و تعدیل قدرت برای افزایش و ارتقا تجارت جواهرآلات هند تشکیل شد.
این انجمن همچنین با انتشار اطلاعات از طرق مختلف همچون ارسال نامه های ماهانه، برنامه های مناسبتی و انگیزشی مختلف از جمله سمینارها، کارگاه ها، نمایشگاه ها، جشنواره ها و غیره به اعضای خود؛ فعالیت اش را گسترش داده است.
اداره استانداردهای هندی:
اداره استاندارد ملی هند مسئول مارک دار کردن جواهرات ساخته شده از طلا و گواهینامه خالص بودن آنها است. ساختار منظم و منسجم موجود در این سیستم بسیاری از کشورها را به الگوبرداری و تعقیب سیاستهای موجود در صنعت جواهرات هند ترغیب کرده است.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
صنعت طلا و سنگ های قیمتی هند توسط 96 درصد از فروشندگان خود به طور اساسی نا به سامان شد . صنعت ساخت طلا با حدود 15 هزار متصدی تنها 80 سهم از 5 میلیون سهام را دارد. هند برای حدود 450 هزار طلاساز، جواهر فروش، 6 هزار متصدی الماس و 8 هزار سازنده جواهرات الماس به منزله خانه است. ارزش زنجیره صنعت از استخراج و ذخیره فلزات آغاز شد و با گسترش خرده فروشان جواهر ادامه پیدا کرد.
در حالی که هند اصلی ترین استخراج کننده فلزات و سنگ های قیمتی نیست، نیروی کار ماهر و کارآمد آن را به بزرگترین عامل پردازنده الماس در دنیا تبدیل کرده است. بخش خرده فروشان جواهرات این کشور نیز انتظار دارد با ارتقاء سطح کیفیت به جایگاه مصرف کنندگان در میان جواهرات مارک دار برسد.
هند یکی از اولین کشورهایی بود که از فلزات و سنگ های قیمتی شروع به ساخت جواهر کرد و حتی امروزه نیز بیشتر جواهرات ساخته شده در هند دست ساز می باشد. این صنعت تحت تسلط خانواده جواهرسازان است که نزدیگ به 96 درصد بازار را تشکیل می دهند. این کشور در حال حاضر دارای یک بخش کوچک اما در حال سازمان دهی می باشد.
عاملان سازمان یافته همچون تاتا با مارک تنیشک همچنان در حال رشد می باشد و تلاش دارد تا 4 درصد از تولیدات بازار را با مارک خود تراش دهد.
هند اولین کشوری بود که الماس را به دنیا معرفی و نیز اولین کشوری است که آن را استخراج، تراش و صیقل داد و به بازار عرضه کرد. تراش و صیقل دادن الماس و دیگر سنگ های قیمتی یکی از قدیمی ترین کارهایی می باشد که در هند انجام می شده است. این کشور به دلیل مهارت و خلاقیت اش در این کار اعتبار قابل توجهی در بازار داخلی و بازارهای بین المللی کسب کرده است
امروزه در بازار جهانی الماس ، الماس های هندی 55 درصد از سهام ارزشی، 80 درصد از نظر وزن و قیراط، و 90 درصد نیز از نظر حجم ؛ به خود اختصاص داده اند. امروزه تقریبا همه انواع الماس ها از نظر اندازه و کیفیت و نوع تراش در دسترس هستند.
هند دو مزیت کار حرفه ای و قیمت پایین را در زمینه سنگ های قیمتی ارائه کرده است. اهمیت هند را در صنعت جواهرات و سنگ های جهانی می توان به میزان بزرگی قدرت او در صنعت الماس نسبت داد. صنعت صادرات به طور اساسی شامل واحدهای از کوچک به بزرگ در مناطق اقتصادی مختلف، مناطق صادراتی و مناطق صادراتی الکترونیکی می باشد.
گواهینامه جواهرات و سنگ های قیمتی:
انجمن ترویج جواهرات و سنگ های قیمتی تحت نفوذ و قدرت گواهی هند می باشد. هیئت دولت مربوط به مالیات کالا و حق گمرکی واردات و صادرات الماس های انتقال داده شده با کشتی را که گواهی اعتبار سوئیس را ندارند ، ممنوع کرده است .
گواهی کیفیت الماس و جواهرات میزان صادرات آنها را افزایش داده و در نتیجه مقبولیت محصولات هندی در بازار جهانی بیشتر شده است. در قسمت آتی سری مقالات صنعت جواهرات هند آریان گوهر رخشان به صادرات در این صنعت میرسیم.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
بخش وسیعی از جواهرات تولید شده از طلا در هند به مصرف بازار خانگی می رسد. با وجود این، مقدار زیادی نیز از الماس های نتراشیده، یا الماس های صیقل داده شده و یا جواهرات ساخته شده در هند، صادر می شود. هند یکی از بزرگترین مصرف کنندگان طلا در سراسر دنیا و همچنین یکی از عاملان تراش الماس است. سنگ های قیمتی و طلا نقش اساسی و موثری در موفقیت اجتماعی و اقتصادی هند دارند. جواهرات و سنگ های قیمتی بخشی از سنت و رسومات هند هستند. طلا از گذشته و حتی امروز در هند به عنوان ابزاری برای پس انداز و سرمایه گذاری به شمار می آید و دومین نوع سرمایه گذاری معروف بعد از سپرده های بانکی می باشد.
سنگ های قیمتی و طلا در اقتصاد هند یکی از بخش هایی است که خیلی سریع رشد کرد و رشد سالانه آن تقریبا به 15% رسیده است. حدود 20% از صادرکنندگان در هند، صادرکنندگان سنگ های قیمتی و طلا هستند و بیشتر از 1.3 میلیون نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این بخش مشغول به کار هستند. بازار سنگ های قیمتی و جواهرات به طور اساسی شامل منابع مراحل تولید و فروش فلزات قیمتی و باارزش و سنگ های قیمتی از جمله: طلا، پلاتین، نقره، الماس، یاقوت سرخ و یاقوت کبود و غیره می باشد. بازار سنگ های قیمتی و جواهرات با توجه به اندازه بازار داخلی و صادرات کشور کمک بسیار مهمی برای اقتصاد هند می باشد. هند یکی از بزرگترین مصرف کنندگان طلا (حدود 20% از مصرف جهانی) و همچنین یکی از بزرگترین عاملان الماس (حدود 90% قطعه الماس و 55% از ارزش بازار جهانی) می باشد.
تاریخچه مختصر:
پیش از آزادی اقتصاد هند در سال 1991، فقط شرکت تجاری فلزات و مواد معدنی هند (MMTC) و بانک دولتی هند (SBI) اجازه وارد کردن طلا را داشتند. لغو فعالیت کنترلی طلا در سال 1992، به شرکت های صادر کننده بسیاری اجازه وارد کردن طلا را به صورت آزادانه داد. صادر کنندگان همه مناطق مجاز هستند که 10 درصد از تولیدات خود را در بازار داخلی بفروشند. در سال 1993، استخراج طلا و الماس برای سرمایه گذاران خصوصی آغاز شد و سرمایه گذاران خارجی نیز در نیمی از اقدامات مربوط به استخراج سهیم شدند.
در سال 1997، بانک های خارجی و متصدیان شمش نیز اجازه واردات طلا به هند را دریافت کردند. این ها باعث ورود فروشندگان خارجی مثل دی بیرز، تی فانی و کارتیرز به بازار هند شد. در دهه 1990، در پی لغو فعالیت کنترلی طلا تعداد خرده فروشان جواهر در هند افزایش یافت. این امر باعث متلاشی و نابه سامانی بازار جواهرات با حدود 100 هزار فروشگاه و بیش 350 هزار خرده فروش که بیشتر آنها نیز به صورت فامیلی و فروشگاه های تک بودند، شد. در سال 2001، هند بیشترین میزان تقاضای طلا در دنیا را داشت، سالانه 855 تن مصرف می کرد، 95% آن برای جواهرات مصرف می شد.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
اطلاعاتی در مورد طلا ،الماس، نقره...
طلا
طلا فلزی است نرم، براق،زرد رنگ،چکش خوار، قابل انعطاف ( سه ظرفینتی و یک ظرفیتی) و فلز واسطه که با بیشتر عناصر شیمیایی واکنش ندارد و تنها بوسیله کلر و تیزاب سلطانی( آمیزه ای از اسید نیتریک و اسید هیدروکلریک) مورد حمله قرار می گیرد.این فلز عمدتا" به شکل آزاد و بصورت تکه هایی در سنگها و رسوبهای آبرفتی وجود دارد و یکی از فلزات ضرب سکه می باشد .طلا در بسیاری از کشورها بعنوان معیار ارزش پول بکارمی رود همچنین در جواهرات ، دندانپزشکی و الکترونیک مورد استفاده قرار می گیرد.
طلا بعلت آنکه فلزی بسیار نرم و چکش خـور می باشد بـاید بـا فــلزات دیگـری آمیـختـــه گـردد تــا استحکام لازم را بیابد. بغیر از طلای 24 عیار مـابقی آلیاژ طلا نامیده می گـردند. مس، نقره، نیکل و پالادیوم بــرای استحکام بیشتر و فلز روی به ایـن خـاطر بـه طـلا افــزوده میگردد تا اکسیژن هوا را جذب کــرده و از اکـسیـد شــدن مـس و نـقـره جـلوگیــری کنـــد. عـیار طلا یا همان قـیـراط (KARAT ) درجـه خـلوص طـــلا را مشـخـص می کند. هـر قیـراط 1/24 درصـد کل طلا در آلیاژ طلا را تعیین می کـنـد مختصر آن (K) و یا (KT) می باشد. البته آن را با CARAT که وزن الماس و دیگر سنگهای قیمتی را مشخص میکند اشتباه نگیرید. یکCARAT معادل 200 میلی گرم میباشد.
طلای سفید
طلای سفید طبیعی خاکستری روشن می بـاشد بـه هـمـین خاطر برای سفید تر جلوه دادن آن از روکش رودیوم (RHODIUM) برای پوشش استفاده می کنند. و از آنـجـایـی که رودیــوم پــس مدتی ساییده می شود باید مجددا طلای سفید را روکش کرد. ایـن مدت 12 الی 18 ماه است.
نقره
نقره(SILVER): همانند طلا بسیار نرم بوده و بسرعت آسیب میبیند از این رو آن را معمولا با فلز مس ترکیب می کنند تا استحکام لازم را پیدا کند. درجـه خلوص نقره را به واحدهایی از 1000 قسمت می سنجند. نقره پس از مـدتی بـخـاطـر اکسـیـدهای گوگرد موجود در هوا و یا عرق بدن دچار تیرگی می شود کـه بـاید آن را مجددا پرداخت نـــمـود. نقره استرلینگ (STERLING SIVER) بخاطر کیفیت ممتاز و زیبـایـش مـعـروف می باشد. درجه خلوص نقره در آن 92.5% است.
پلاتین
پلاتین (PLATINIUM): فلزی سنگین و بسیار مقاوم می بـاشد. ایـن فـلز مـعمولا با پـالادیـوم، رودیـوم، ایـریـدیوم، مس، روتیوم و تیتانیوم آمیخته می گردد. درجه خلوص آن مانند نقره بر پایه 1000 قسمتی میباشد:
%95 پلاتین خالص = Plat 950
%90 پلاتین خالص = Plat 900
%85 پلاتین خالص = Plat 850
پلاتین و طلای سفید
1- پلاتین سنگین تر از طلای سفید میباشد.
2- پلاتین بطور طبیعی سفید بوده و درخشندگی و لومینانس بیشتری از طـلای سفید دارد.
3- از طلا کمیاب تر بوده از این رو گرانبها تر از طلا میباشد
4- پلاتین مقاومت بیشتری نسبت به کدر شدگی دارا میباشد
تیتانیوم
تیتانیوم (TITANIUM): رنگ آن سفید خاکستری می باشد. سخت ترین فلز بوده و استحکام آن 3 برابر فولاد است. اما در عین حال بسیار سبک است.به هیچ عنوان ایجاد حساسیت در پوست نمیکند. ضد خش نیز میباشد. با حرارت دادن آن و ایجاد اکسید در تیتانیوم میتوان آن را به رنگهای دلخواه در آورد.اما این رنگ کم عمق بوده و با خراشیدن از بین میرود. بنابراین باید از تیتانیوم رنگی بسیار مراقبت کرد.
مقایسه تیتانیوم و طلای سفید
- تیتانیوم ایجاد حساسیت نکرده اما برخی از آلیاژهای طلا حساسیت زا می باشند.
2- اندازه قطر طلای سفید را میتوان تغییر داد اما از آنجایی که تیتانیوم را نمیتوان لحیم کاری کرد ایجاد تغییر در اندازه آن نیز میسر نمیباشد.
3- تیتانیوم را میتوان به رنگهای گوناگون در آورد اما طلای سفید را نه.
4- تیتانیوم ارزان قیمت تر از طلای سفید میباشد.
نکاتی برای نگهداری طلا
مروارید(PEARL): مـروارید را بــا قــرار دادن دانـه بـسیـار ریــزی درون صـدفها کشت مـی دهـنـد. هر اندازه مروارید درشت تر و گردی آن خوش فرم تر باشد، گـران قیـمـت تـر میباشد. انواع مختلف آن به قرار زیر است:
مروارید AKOYA: مروارید آکویا در سواحل چین و ژاپن تولید میگردد.
مروارید SOUTH SEA: مروارید دریای جنوب در استرالیا،اندونزی و فیلیپین تولید میگردد.
مروارید TAHITIAN: مروارید تاهیتی در جزیره تاهیتی تولید می گردد
الماس (DIAMOND)
گرانقـیمت ترین جواهر می باشد. عیـار آن بـر اســاس وزن است. هر قیراط به 100 قسمت تقسیم میگردد بنابراین الماس با درجه 75 ، 0.75قیراط میباشد. هر چه الماس بزرگتر باشد گرانقیمت تر است. کیفیت الماس به 3 ویژگی دیگر بستگی دارد:
1- نوع تراش (CUT): نـوع تــراش الماس را مشخص میکند بعبارتی دیگر درخشندگی آن را؛ مثلا برلیان نوعی از تراش الماس میباشد.
2- وضوح (CLARITY): عیوب الماس مانند لـکه ها و یـا شکـافـهـای ریــز را مـشــخص میکند. هر چه الماس وضوح بیشتری داشته باشد ارزشمند تر است.
3-رنگ (COLOR): رنگ الماس از سفید شروع شده و تا سـایـه هایی از زرد و قهوه ای موجود میباشد.
انواع ساختگی الماس نیز وجود دارند که مـعـروفتریـن آن CUBIC ZIRCONIA می بــاشد. اینگونه میتوانید آن را از الماس اصل تشخیص دهید:
1-زیرکونیا %75 سنگین وزن تر از الماس میباشد
نکاتی برای مراقبت از جواهر آلات
1- هنگام حمام گرفتن و یا شتستشوی دست هـا، جـواهر آلات خـود را در بیاورید چون صابون سبب ایجاد لایه نازک روی جواهر آلات میگردد.
2- با جواهر آلات آشپزی نکـنیـد زیـرا گـرمای شـدید و روغــن موجب صدمه زدن به نگین جواهرآلات میگردد.
3- همواره پس از آرایش و یا عطر زدن جواهر آلات خود را به تن کنید.
4- فلزات قیمتی را تنها با یک پارچه ویژه پرداخت و یا پارچه نمدی پاک کنـیـد زیـرا حوله و یـا پارچه به خاطر آن کـه گـرد و غبـار را در خــود دارنـد باعث خراش برداشتن جواهر آلات میگردند.
5- جواهر آلات را از ضربه، مواد شیمیایی، نور خورشید و گرمای شدید محافظت کنید.
6- در استخر و یا شستشوی ظروف و یا لباسها جواهر آلات خود را در بیاوریـد زیـرا کـلـر سبب تغییر رنگ و یا شل شدن نگین ها میگردد.
7- جواهر آلات را بمنظور جلوگیری از خراشیده شدن بطور مجزا نگهداری کنید.
8- نگهداری نقره در یک کیسه در بسته کدر شدن آن را بتعویق می انــدازد. اما هیچگاه مروارید را درون کیسه پلاستیکی قرار ندهید.
9- بهترین روش تمیز کردن جواهر آلات استفاده از آب و صابون اندک بهمراه یـک مـسـواک نرم میباشد.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com
قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت |