سفارش تبلیغ
صبا ویژن






مجموعه تولیدی دکور و جعبه جواهر تهران


مقایسه قیمت‌های برخی ارزها، سکه و طلا در پنج روز کاری هفته گذشته روند کاهشی را برای ارزها و روند افزایش محسوس را برای سکه و طلای داخلی نشان داد.
همزمان در دنیا بهای طلا با افزایش قابل‌توجه مواجه شده است و البته بازار داخلی سکه و طلا به دلیل ثابت ماندن بهای دلار تقریبا از نوسان بهای جهانی طلا تاثیر می‌گیرد. این در حالی است که همچنان بهای سکه با محدودیت تقاضا در داخل نیز روبه‌رو است. از این رو آنچه در این ایام به مراتب بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، چشم‌انداز کلی فضای کشور، پیش‌بینی‌ها درخصوص بهای طلا وهمچنین روند بهبود اقتصاد آمریکا در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی این کشور است. در بازار داخلی با وجود افت قابل‌توجه تب دلار و سکه، هستند کسانی که هنوز دل در گرو سفته بازی در این بازارها دارند و مبالغ هنگفتی از نقدینگی‌ها همچنان در این بخش سرمایه‌گذاری می‌شود و البته مصرف و بازفرآوری سالانه حداقل 300 تن طلا در بازار طلای کشور نیز با گردش مالی نا مشخص و کلان ایجاب می‌کند که بازار طلا در داخل و خارج همچنان به دقت رصد شود.
در هفته گذشته بهای ارز و سکه در پنج روز کاری روند نسبتا ثابتی داشت و ارقام موجود در جدول تهیه‌شده نشان از نوسان اندک دارد. با این حال روند عمومی بازار با توجه به کاهش تقاضای موثر همچنان به سوی تعدیل قیمت می‌رود. در این هفته بهای دلار از 3030 تومان به زیر3000 تومان هم افت کرد و در روز چهارشنبه به‌عنوان آخرین روز کاری هفته در سطح 3010 تومان بر تابلوها توقف کرد. در این هفته یورو به دلیل تغییر روند برابری در مقابل دلار آمریکا در پایان هفته تقریبا افزایش بیشتری یافت و به نرخ روز شنبه نزدیک‌تر شد. از این رو تغییر اندک آن را می‌توان به این دلیل نسبت داد. برابری یورو در مقابل دلار تقریبا در روز گذشته به حد کم سابقه 38/1 رسید. شرایط تازه ایجاد شده دراقتصاد آمریکا موجب افت شدید ارزش دلار در مقابل سایر ارزهای عمده شده است. همچنین بهای درهم امارات نیز که در طول هفته تا 815 تومان نیز کاهش یافته بود، دوباره با افزایش اندکی تا
822 تومان بالارفت و درصد تغییر را به 4 دهم درصد رساند.  در بازارسکه اما بهای سکه طرح جدید با رسیدن به 965 هزار تومان تا روز چهارشنبه نسبت به روز شنبه با 5000 تومان افزایش تقریبا نیم درصد افزایش ثبت کرده است. نیم سکه البته با 10 هزار تومان کاهش نسبت به اول هفته تا 505 هزار تومان پایین آمد و نزدیک به 2 درصد افت ثبت کرد. در این بازار همچنین بهای ربع سکه 5000 تومان نسبت به قیمت حداکثری خوددر طول هفته ارزان‌تر شده و به 310 هزار تومان بر تابلوها رسید و 6/1درصد افت ثبت کرد. همچنین در بازار طلا بهای هر گرم طلای 18 عیار به بالاترین سطح قیمت هفتگی تا 97 هزارو 800 تومان بالا رفت و 3دهم درصد نسبت به اول هفته رشد نشان داد. در همین حال بهای طلا در بازارهای جهانی تا ظهر روز پنج‌شنبه افزایش 6/1درصدی ثبت کردکه بیش از 20 دلار افزایش نشان می‌دهد.
شرایط انتظاری برای رفع برخی نگرانی‌های باقی مانده از سال‌های اخیر در بازار ارز و سکه در حالی همچنان پیگیری می‌شود که با گذشت تقریبا 4 ماه از ورود دولت جدید بازار خوش‌بینی‌ها نسبت به برداشته شدن بخش عمده تحریم‌ها و بهبود روابط سیاسی با غرب داغ است و امید به تسهیل روابط پولی و ارزی را افزایش داده است. پس از نشست ژنو 4 در اواخر هفته قبل، همچنان شایعات و مسائل روانی بر فضای عمومی بازار حکمفرما است و درعین حال مباحث کارشناسی همچنان در خصوص قیمت واقعی و اسمی ارز ادامه دارد.
از ابتدا تحریم‌ها را برنمی‌داریم
در تازه‌ترین سخنان مطرح شده از سوی آمریکایی‌ها همچنان آزاد‌سازی دارایی‌های بلوکه شده ایران بیش ازبرداشته شدن تحریم‌ها مورد توجه قرار گرفته است. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، یک مقام ارشد کاخ سفید گفت: آمریکا به دنبال لغو تحریم‌ها علیه ایران در ابتدای مذاکرات هسته‌ای نیست.
بن رودز مشاور امنیت ملی باراک اوباما در یک مصاحبه طولانی با رویترز گفت که یکی از راه‌های کاهش تحریم‌ها علیه ایران دسترسی تهران به دارایی‌های توقیف شده این کشور است.
رودز با اشاره به اینکه باراک اوباما به دنبال انعطاف کنگره برای پیگیری یک توافق با ایران است، تاکید کرد که کاخ سفید مایل است نمایندگان کنگره قبل از اعمال هرگونه تحریم جدیدی پیشرفت مذاکرات را مورد ملاحظه قرار دهند.
طلا در بازارهای جهانی
دیروز اما بهای طلا دربازارهای جهانی تا 1343 دلار تعدیل شد. این روند البته نسبت به شامگاه پنج‌شنبه شب افت تقریبا 10 دلاری ثبت کرده است. چراکه طلا در این زمان تا محدوده 1353 دلار افزایش یافت. نرخی که بالاترین حد برای طلا در 40 روز اخیر بوده است. نگرانی برخی از تداوم خرید اوراق قرضه تا سال 2015 به افزایش بهای طلا منجر شده این نگرانی به‌دنبال انتشار گزارش مشاغل شدت گرفته و موجب افت شدید ارزش دلار در مقابل ارزهای عمده جهانی شده است بهای طلا در سطح 1353 دلار، نسبت به کمترین قیمت هفتگی در حدود 1314 دلار روز سه‌شنبه تقریبا 40 دلار افزایش ثبت کرده است. خبر تصویب قطع دسترسی آمریکا به سوئیفت توسط پارلمان اروپا خبر مهمی بود که موجب شد بهای طلا با یک جهش مواجه شود. این رای که توسط پارلمان قاره سبز تصویب شده در پی برخی تنش‌های تازه در خصوص شنود تلفن‌های مردم و برخی مقامات سیاسی در آلمان و فرانسه و سایر کشورهای اروپایی توسط آمریکایی‌ها رخ داده است.  گزارش دپارتمان اشتغال آمریکا در خصوص وضعیت ناامید‌کننده بازار کار این کشور طی ماه سپتامبر تاثیر زیادی بر افزایش مجدد قیمت طلا در روزهای گذشته داشته است.
در این ماه با اینکه انتظار می‌رفت 180 هزار فرصت شغلی ایجاد شود، تنها 148 هزار شغل جدید در بخش‌های غیر‌کشاورزی ایجاد شده که این مساله موجب افزایش گمانه‌زنی کارشناسان نسبت به ادامه اجرای محرک پولی 85 میلیارد دلاری از سوی فدرال رزرو شده است. بهای طلا دیروز جمعه به 1343 دلار رسید. در حالی که قیمت طلا شامگاه پنج‌شنبه به وقت تهران برای لحظاتی به بیش از 1351 دلار رسید که این رقم بالاترین رکورد از 20 سپتامبر به شمار می‌رود.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com


نوشته شده در یادداشت ثابت - یکشنبه 92/8/6ساعت 3:54 عصر توسط مقدم نظرات ( ) |

طلا فلزی است که در حالت طبیعی درتمام سنگهای قشر زمین اعم از آتشفشانی و رسوبی همچنین در آب دریاها و اقیانوسها یافت می‌شود. مقدار تقریبی طلا در سنگهای آتشفشانی 62% قسمت در میلیون و در سنگهای رسوبی 15% قسمت در میلیون می‌باشد.
طلای طبیعی توسط رنگ، خاصیت چکش خواری، وزن و خاصیت برش برداشتن از دیگر کانیها قابل تشخیص است. از فلز طلا بطور عمده بمنظور سکه زنی و تهیه شمش و پشتوانه ارزی استفاده می‌شود. طلا در تولید لوازم مختلفی بکار می‌رود که جواهرات زینتی در صدر آنها قرار می‌گیرند.علاوه بر این امروزه، انواع آلیاژهای طلا در صنعت ارزش روزافزونی پیدا کرده است.
طلا یکی از چگال ترین فلزات است. مکعبی از طلا به ضلع یک سانتیمتر دارای وزنی برابر 19.25 گرم یا بیش از دوبرابر وزن یک سانتیمتر مکعب آهن است. طلای خالص آنقدر نرم است که با ناخن می‌توان روی آن خراش انداخت. طلا در مقایسه با فلزلت دیگر از خاصیت ورقه و مفتول شدن بیشتری برخوردار است.طلا را می‌توان بصورت ورقه ای به ضخامت یکصدهزارم میلیمتر نازک کرد یا مفتولی از آن ساخت که که هر متر 0.0005 گرم وزن داشته باشد. نقطه ذوب طلا 1064.76 درجه سانتی گراد و نقطه جوش آن 2700 درجه سانتی گراد است. سختی این فلز بر حسب موس 3-2.5 و با مقیاس برینل مساوی 18.5 است.
عدم میل ترکیب طلا با اکسیژن هوا و حفظ خواص ظاهری آن موجب رضایت خاطر طلا و جواهرسازان است بویژه آنکه با هر وسیله ای می‌توان روی طلا کار کرد و آن را در تمام فرآیندهای ساخت مصنوعات طبیعی بکاربرد.از آنجایی که طلای خالص بسیار نرم است آن را با فلزات دیگر بصورت آلیاژ در می‌آورند. استفاده از طلا در جواهرسازی، ضرب مسکوکات و علوم و فنون مختلف دامنه روزافزونی پیدا کرده است.بیشتر طلاهایی که تا کنون در سراسر دنیا استخراج گردیده در خزانه های دولتی و بانکهای بزرگ بمنظور موازنه پرداختهای تجاری با کشورهای خارجی نگهداری می‌شود.
رنگ بندی طلا
در بین رنگهای طلا زرد برای غالب طلا و جواهرسازان مقبولیت بیشتری پیدا کرده است و استفاده از آن متداول تر است. مصرف طلای سفید را معمولا برای الماس در نظر می‌گیرند زیرا از لحاظ همرنگی با آن توازن بیشتری دارد. طلای قرمز اکثرا همراه با طلای زرد بمنظور ایجاد تناسب در رنگ بکار می‌رود. طلای سبز رنگ نیز معمولا برای کاربرد قطعات جواهری که آنتیک دارند مورد مصرف قرار می‌گیرد.
هرگاه در آلیاژ طلا با نقره که رایج ترین آلیاژ است 50 تا 60 درصد نقره بکار رود رنگ طلا زرد مایل به سفید که اصطلاحا طلای گبری گفته می‌شود، خواهد شد و چنانچه 25 درصد آن باشد رنگ آلیاژ حاصله سفید مایل به سبز می‌شود که این هر دو در جواهرسازی کاربرد فراوان دارد. آلیاژ طلا با چند فلز دیگر که اسامی آنها خواهد آمد به رنک سفید بوده و این آلیاژ از 80 درصد طلا، 16 درصد نیکل، 3 تا 4 درصد روی و گاهی 1 درصد مس تشکیل شده است. آلیاژ طلا و مس با 75 درصد طلا و 25 درصد مس که رنگ آن مایل به سرخ می‌باشد در صنعت سکه سازی کاربرد داشته و مس در این میان نقش سخت کننده را دارا می‌باشد.
نکته مهم در اینجا این است که طلای قرمز از طریق کاهش مقدار نقره و افزایش مس بدست می‌آید. طلای سبز با کاهش مقدار مس و افزایش مس بدست می‌آید. طلای سبز با کاهش مقدار مس و افزایش مقدار مقدار نقره تهیه می‌شود و طلایی که بمنظور مینا کاری بکار گرفته می‌شود بایستی ترجیحا دارای مقدار اندکی روی باشد. گاهی نیز در ترکیب طلای سفید 18 عیار به جای روی پالادیم بکار می‌رود. در یک طبقه بندی دیگر از نسبت درصد فلزات مختلف در آلیاژهای رنگی طلا ذکر گردیده که برای تهیه سفید با عیار 18 می‌بایست 750 قسمت آن را طلا، 50 قسمت را نقره نقره و 200 قسمت را پالادیم درنظر گرفت یا اینکه 750 قسمت را طلا، 135 قسمت را نیکل و 85 قسمت را مس و 30 قسمت را روی انتخاب کرد.
آلیاژهای طلا
طلا و نقره به هر نسبتی با یکدیگر با یکدیگر تشکیل آلیاژ می‌دهند. هرگاه درچنین آلیاژی 60 – 50 در صد نقره بکار رود آلیاژی به رنگ زرد مایل به سفید تشکیل خواهد شد. هرگاه میزان نقره 25 درصد باشد آلیاژ حاصله سفید مایل سبز خواهد شد که آلیاژ در طلا و جواهر سازی کاربرد زیادی دارد. آلیاژ طلا و مس با 75 درصد طلا و 25 درصد مس به رنگ به رنگ زرد مایل به سرخ در سکه سازی کاربرد دارد. طلای قرمز با افزایش درصد مس بدست می‌آید. طلای ارغوانی آلیاژی از 75.49 درصد طلا و بقیه آلومینیوم است و طلای آبی رنگ روشن حاوی 53.83 درصد ایندیوم و 46.17 درصد طلا می‌باشد. در هر صورت با تغییرات لازم در میزان درصد طلا و عناصر آلیاژی دیگر رنگهای متنوعی از طلا بدست می‌آید.
مقیاس عیار در حقیقت مقدار طلای خالص در 24 قسمت قسمت از کل فلز است یعنی اینکه عیار طلای 100 درصد خالص 24 در نظر گرفته می‌شود به عبارت دیگر واژه عیار بیامگر میزان خلوص آن در 24 قسمت می‌باشد. بهترین طلای تجاری که در ساخت زیور آلات به کار می‌رود 22-14 عیار است. سکه های داخلی طلا عموما 21.6 عیار هستند یعنی در آنها 90 درصد طلا وجود دارد.
نسبت طلا را گاهی اوقات در هزار قسمت در نظر می‌گیرند با یک تناسب ساده می‌توان مثلا متوجه شد که طلای 18 عیار در چند هزار است.
فرمول کاهش عیار
هنگامیکه قرار باشد از یک طلای پرعیارتر طلای کم عیارتر تهیه گردد بایستی مقداری فلز بار به آن اضافه شود تاعیار مطلوب بدست آید در این زمینه از رابطه زیر استفاده می‌شود:
M=mg(k2-k1)/k1
M وزن فلز بار برای تقلیل دادن عیار.
mg وزن طلا.
k1 عیاری که مورد نظر است(عیار مطلئب).
k2 عیار موجود.
برای کسب اطلاعات تخصصی و تکمیلی به صفحه و گالری عکس این فلز به صفحه طلا مراجعه نمایید.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com


نوشته شده در یادداشت ثابت - یکشنبه 92/8/6ساعت 11:42 صبح توسط مقدم نظرات ( ) |

حتمالا این بحث مورد توجه بسیاری از خانم‌ها قرار خواهد گرفت؛ طلا!
با گفتن کلمه طلا، اصولا اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد، طلای زرد براق است. طلا به‌علت آنکه فلزی بسیار نرم و چکش‌خـور است، بـاید بـا فــلزات دیگـری آمیـختـــه شود تــا استحکام لازم را پیدا کند. به غیر از طلای 24 عیار، مـابقی، آلیاژ طلا نامیده می‌شوند. مس، نقره، نیکل و پالادیوم بــرای استحکام بیشتر و فلز روی به ایـن خـاطر بـه طـلا افــزوده می‌شود تا اکسیژن هوا را جذب کــرده و از اکـسیـدشــدن مـس و نـقـره جـلوگیــری کنـــد. عـیار طلا یا همان قـیـراط (KARAT)، درجـه خـلوص طـــلا را مشـخـص می‌کند. هـر قیـراط، 1/24 درصـد کل طلا در آلیاژ طلا را تعیین می‌کـنـد.
البته آن را با CARAT که وزن الماس و دیگر سنگ‌های قیمتی را مشخص می‌کند، اشتباه نگیرید. یکCARAT معادل 200 میلی گرم است.
اگر طلا را با مس و نقره مخلوط کنیم (در صورتی که مقدار طلای آن بیشتر باشد)، طلای زرد حاصل می‌شود اما اگر طلا را با نقره، مس و روی (نقره این ترکیب بیشتر است) مخلوط کنیم، طلای سبز به دست می‌آید و اگر طلا و مس (مقدار مس بیشتر از طلا باشد) را ترکیب کنیم، طلای قرمز (صورتی) نتیجه آن است.
طلای سفید هم ترکیبی از طلا، نیکل، پالادیوم، نقره و روی است.
طلای سفید طبیعی، خاکستری روشن است؛ بـه هـمـین خاطر برای سفیدتر جلوه دادن آن، از روکش رادیوم برای پوشش آن استفاده می‌کنند. باتوجه به اینکه رادیــوم پــس از مدتی ساییده می‌شود، باید مجددا طلای سفید را روکش کرد؛ ایـن مدت 12 تا 18 ماه است.
نقره یکی دیگر از انواع جواهرآلات مصرفی است که مثل طلا بسیار نرم بوده و به‌سرعت آسیب می‌بیند، از این رو آن را معمولا با فلز مس ترکیب می‌کنند تا استحکام لازم را پیدا کند. درجـه خلوص نقره را با واحدهایی از هزار قسمت می‌سنجند. نقره پس از مـدتی به‌خـاطـر اکسـیـدهای گوگرد موجود در هوا یا عرق بدن، دچار تیرگی می‌شود کـه بـاید آن را مجددا پرداخت کرد.
پلاتین یا پلاتینیوم، فلزی سنگین و بسیار مقاوم است که مـعمولا با پـالادیـوم، رادیـوم، ایـریـدیوم، مس، روتیوم و تیتانیوم ترکیب می‌شود. درجه خلوص آن مانند نقره، بر پایه هزار قسمتی است. اگر بخواهیم پلاتین را با طلای سفید مقایسه کنیم، باید بگوییم پلاتین سنگین‌تر از طلای سفید است. این فلز به‌طور طبیعی، سفید بوده و درخشندگی و لومینانس بیشتری از طـلای سفید دارد. همچنین از طلا کمیاب‌تر بوده و در نتیجه گرانبهاتر است. در نهایت اینکه پلاتین مقاومت بیشتری نسبت به کدرشدگی دارد.
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com


نوشته شده در یادداشت ثابت - یکشنبه 92/8/6ساعت 10:1 صبح توسط مقدم نظرات ( ) |

- مقدمه ای در مورد تولید طلا

بیش از 5000 سال از تاریخ اولین معدن طلا در روی سیاره ما می گذرد. در این مدت بیش از 130000 تن طلا از معادن استخراج شده است.بخش اعظم این مقدار طلا بعد از سال 1500 میلادی تولید شده است و حدود نصف کل مقدار طلای استخراج شده در چهل سال گذشته صورت پذیرفته است. این آمار ساده شتاب جوامع امروزی را در اکتشاف،استخراج و فرآوری طلا نشان می دهد.که میزان سرانه طلا در سال 1800 میلادی 3/4 گرم بوده است ولی در سال 1997 نزدیک به 30 گرم می باشد.

در شکل روبرو میزان تولید سالانه جهانی طلا بین سالهای 1840 تا 2000 نشان داده شده است.این میزان در سال 1845 حدود 60 تن در سال بوده است.اولین افزایش چشمگیر در تولید طلای جهان مربوط به سال 1849 می شود.در آن سال کشف کانسارهای طلا در غرب ایالات متحده صورت گرفت.پس از این افزایش چشمگیر در تولید طلا یک روند عمومی کاهش تولید طلا بین سالهای 1860 تا 1880 به چشم می خورد.

از سال 1880 تا 1910 افزایش تولید ادامه می یابد،به طوری که تولید طلا در این سال به حدود 700 تن در سال می رسد.در این افزایش پیوسته تولید طلا برای دو دهه،کشف تیپ های جدید کانسارهای طلا و همچنین نیاز روزافزون برای دستیابی به سرمایه لازم برای توسعه موثر بوده است.از سال 1910 تا کمی بعد از جنگ جهانی اول تولید طلا کاهش شدیدی را نشان می دهد.این روند کاهش تا آغاز دهه سوم قرن بیستم ادامه می یابد.دوره دیگر افزایش تولید طلا از حدود 1925 آغاز و به شروع جنگ حهانی دوم می رسددر این افزایش تولید هم عواملی نظیر قیمت طلا و نیاز به سرمایه برای رهایی از رکود اقتصادی موثر بوده است .

 یک کاهش بسیار شدید در تولیدطلا در خلال جنگ جهانی دوم رخ داده است و سپس دوره چهارم افزایش تولید طلا آغاز می‌شود. در این افزایش تولید نیز،نیاز به سرمایه برای بازسازی جوامع بعد از جنگ و توسعه آنها نقش عمده ای ایفا کرده است. این افزایش تولید برای بیشتر از دو دهه ادامه داشته به طوری که تولید طلا از 750 تن به نزدیک 1500 تن در سال رسیده است. کشف کانسارهای طلای تیپ کارلین مصادف با این دوره از افزایش تولید طلا در جهان می باشد.

 یک دوره کاهش در تولید طلا در جهان از 1975 شروع وتا سال 1985 ادامه می یابد. جالب آنکه این کاهش تولیدمصادف با دوره ای است که در آن شدید ترین افزایش در قیمت طلا رخ می دهد . این افزایش قیمت طلا که موجب کاهش عیار اقتصاذی آن گردید مدتی طول کشید تا موجب افزایش مجدد تولید طلا شود ، زیرا خصلت کانسارهای طلا طوری است که دوره اکتشاف تا بهره برداری آنها طولانی می باشد.

قابل ذکر آنست که درست در هنگامی که قیمت طلا در سال 1981 شروع به کاهش گذاشت، تولید طلا دوران جدید افزایش خود را آغاز کرد . این تاخیر افزایش تولید نسبت به افزایش قیمت آن به این واقعیت بر می‌گردد که قرار دادن یک معدن جدید در خط تولید مدت طولانی زمان می‌برد . پیشرفت فن آوری استحصال طلا در دهه 1980 تاثیر فراوان در افزایش تولید طلا داشت.

   به طور خلاصه اگرچه ذخایر طلا در سراسر جهان مورد اکتشاف ، استخراج و بهره برداری قرار گرفته و بسیاری از کشورها در چرخه تولید آن سهیم می‌باشند ولی تولید طلا در جهان بوسیله شش کشور آفریقای جنوبی ، آمریکا ،استرالیا ،چین ،کانادا و روسیه که هر یک سهم قابل ملاحظه ای در تولید طلا دارند کنترل می شود . البته چین با آنکه از نظر ذخایر شناخته شده طلا چندان برجسته و ممتاز نیست ولی در سالهای اخیر در رده کشورهای تولید کننده خود را بمقام چهارم رسانده است . سهم آفریقای جنوبی از کل ذخایر شناخته شده طلا در جهان که حدود 42000 تن می باشد،حدود18000 تن است که بسیار برجسته و چشمگیر می‌باشد.

- ارزیابی عوامل اقتصادی یک ذخیره طلا:

   ارزیابی اقتصادی یک ذخیره تابع عوامل چندی است که مهمترین آنها عبارتند از :

ماهیت فرایندهای تصمیم گیری ،نوع ملاکهای اقتصادی و تکنیک بکار گرفته شده برای ارزیابی.

   فرایند تصمیم گیری از هر نوعی که باشدتا حدو د زیادی تحت تاثیر اطلاعات حاصل از تجربیات قبلی بخصوص انواع اقتصادی آن خواهد بود .این اطلاعات تجربی قبلی می‌تواند ملاک تخمین مجهولات باشد . این مجهولات عبارتند از :توزیع فضایی کل عیار و عیار قابل استحصال ، مقدار ذخیره کل و ذخیره قابل استحصال ، عمق ماده معدنی و پیش‌بینی قیمت طلا در آینده ، مناسب ترین روش معدنکاری ، هزینه های سرمایه گذاری و هزینه عملیات ، حجم پول در گردش و مدت زمان چرخه آن ، ارزش خالص ماده معدنی ،نرخ بازگشت سرمایه، سیاست های دولتی نظیر قوانین مالیاتی و محیط زیست
http://www.jtd.ir
http://tehrandisplay.com


نوشته شده در یادداشت ثابت - شنبه 92/8/5ساعت 4:34 عصر توسط مقدم نظرات ( ) |

سایزSize

سنگ‌های الماس با یک‌صدم میلیمتر اندازه‌گیری می‌شوند. اگرچه"Table Gauge" تا یک‌دهم میلیمتر مدرج شده‌است ولی باتجربه به‌وسیله آن می‌توان تا یک‌صدم میلیمتر دقت اندازه‌گیری کرد ولی برای اندازه‌گیری دقیق از میکرومتر استفاده می‌شود که دو اشکال بر آن وارداست:

1) نیروی وارده از میکرومتر ممکن است به سنگ آسیب برساند.

2) ظرافت لازم را برای اندازه‌گیری ندارد. خصوصا که ما باید بیشتر سنگ‌های سوارشده را اندازه‌گیری کنیم. حال آنکه برخورد میکرومتر با قسمت‌های فلزی کار را مشکل ایجاد می‌کند. بنابراین وسیله‌ای به این منظور ساخته شده به‌نام "Leveridge Gauge‌" که از نظر شکل شبیه کولیس بوده و به‌راحتی می تواند حتی سنگ‌های سوار شده را نیز اندازه‌گیری کنید. حساسیت این دستگاه تا یک دهم‌میلیمتر است.

برآورد Size

درصورتی که سنگ درون یک کاسه باشد با حدس نقطه Culet تا روی Table‌را برآورد می کنیم. برای سنگ‌هایی که تا روی Bezelها را پوشانیده باشند Bezel Point ‌ها را برآورد کرده و فاصله بین دوPoint‌ روبرو را اندازه می‌زنیم.

Sieve- دستگاهی برای تجار، که مانند الک عمل می‌کند. در روی هر سوراخی شماره‌ای نوشته شده‌است که نشان دهندهSize ‌سنگ‌ها است.

Grainer- یک واحد تجاری است که معادل حدودا یک Quarter Ct) 25/0(‌ است .ولیبه‌طور دقیق همان وزن نیست.

 به‌عبارت دیگر در تجارت عمده سنگ بعضی از تجار سنگ ها را برحسب وزن Quarter با در نظر گرفتن یک تلورانس دسته بندی می کنند. این نوسان به صورت +,-0/7‌ بوده و به این محدوده با در نظر گرفتن ضریب Grainer می‌گویند.

تاثیر شکل تراش بر قیمت

در بازار بین‌المللی قیمت تراشMarquise ده درصد بیشتر از قیمت لیست و بهای Emerald cut ده درصد پایین‌تر از قیمت‌های درون لیست و قیمت جدول مربوط به "بارخانه Price‌ Parcel "است، که هر قیراط قیمتی ثابت دارد. اگر بخواهیم از یک بارخانه مقداری یا حتی یک عدد را جدا کنیم "Pick Price" گویند...

برآورد وزن

در فرمول‌های محاسبه وزن جدول قسمتی به نام Weight Correction Factor به معنی ضریب اصلاح وجود دارد که اعداد آن را از جدول به‌دست می‌آوریم و چنانچه ضخامت Girdle‌ سنگ کمتر ازSlightly Tick‌ باشد ضریب اصلاح را 1 در نظر گرفته و چنانچه بالاتر از آن قرار گیرد بر مبنای Diameter سنگ این عدد را بدست می آوریم.

ساختار کریستالی الماس

کریستال کانی‌ها درون ماده مذابی به نامIgneous‌ که به آن سوپ نیز می‌گویند رشد می‌کند. فرم رشد کریستالی که تعیین کننده آن نیز است به شش دسته اصلی تقسیم می شوند:

1- کوبیک یا ایزومتریک: در این نوع شکاف کلیه اضلاع با هم برابر بوده و زاویه‌ها به صورت 90 درجه هستند. بنابراین یک تقارن کامل درون کریستال وجود دارد نمونه این کریستال گارنت است.

2- تتراگونال Tetragonal: دو قاعده مکعب مستطیل با هم برابر بوده ولی سطوح جانبی یا کناری حالت مستطیل دارند. در تتراگونال زاویه 90 درجه است. نمونه این نوع کریستال زیرکون است.

3- اورترومبیک Orthorhombic: سطوح کریستال به‌صورت مستطیل بوده و دو به دو با هم برابر هستند. نمونه این نوع کریستال توپاز، پریدوت و تانزانایت هستند.

4- مونوکلینیک Mono clinic: در این نوع دو وجه روبروی هم متوازی الاضلاع بوده و کناره‌ها مستطیل شکل هستند. نمونه این نوع کریستال کنزیت و جید هستند.

5- تری کلینیک Triclinic: کلیه وجوه متوازی‌الاضلاع هستند. دو به دو وجوه موازی و برابر هستند. در منوکلینیک دو وجه متوازی الاضلاع بوده و در اینجا چهار تا از وجه‌ها متوازی‌الاضلاع هستند. نمونه این نوع کریستال Feldspars است.

6- هگزاگونال Hexagonal: دو قاعده آن شش ضلعی و دور تا دور آن مستطیل است. نمونه این نوع کریستال Corundum, Beryl, Quartzهستند.

7- آمورفوس Amorphous: به سنگ‌هایی گفته می‌شود که فرم و ساختار کریستالی ندارند. مواد یا سنگ‌هایی که فاقد تقسیم کریستالی باشند را Amorphous می‌گویند. . نمونه این نوع کریستال Glass, Moldavit هستند.

علت سختی بیش از اندازه الماس به علت پیوند اتم‌های کربن است و فاصله بین اتم‌های الماس در ظاهر برابر است. اتم‌های کربن در واحدهای مختلفی به‌صورت اشتراکی قرار داشته و همین نوع پیوند بین اتم‌های کربن موجب سختی استثنایی الماس می‌شود. از نظر تئوری فاصله بین اتم ها در همه صفحات کریستالی یکسان بوده درحالیکه در عمل فاصله بین اتم‌ها در بعضی از صفحات کریستالی کمتر بوده و در نتیجه تراکم اتمی بیشتر و سختی بالاتری ایجاد می‌شود. این تلورانس بین 9/98الی10 متغیر است. به علت فشردگی اتم‌های کربن در کریستال الماس وزن حجمی آن از گرانیت 6/1 بالاتر است و وزن مخصوص الماس (S.G) Special Gravit نسبت به آب 3/52 است
http://www.jtd.ir
http://www.tehrandisplay.com


نوشته شده در یادداشت ثابت - شنبه 92/8/5ساعت 3:44 عصر توسط مقدم نظرات ( ) |

<   <<   26   27   28   29   30   >>   >


قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت